Historia: Scurtă istorie a bordelurilor Bucureştiului de altădată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casele de toleranţă din Bucureştiul interbelic şi antebelic funcţionau legal
Casele de toleranţă din Bucureştiul interbelic şi antebelic funcţionau legal

Despre prostituţia bucureşteană, localurile şi cartierele unde se practica această, în perioada interbelică şi antebelică se vorbeşte pe un ton ce fluctuează de la ruşine la admiraţie. Legalizarea şi chiar impozitarea acestei ocupaţii după o sumă de modele ce au existat odinioară în România stârneşte azi discuţii aprinse.

Un interes deosebit îl vedem şi în ceea priveşte mândria şi adminiraţia, a celor care se plimbând-se prin diverse ţări, au vizitat numitele cartiere sau zone roşii şi pe care le-au găsit cel puţin amuzante sau chiar de recomandat prietenilor, şi despre care le văd doar ca pe o invenţie a "civilizaţiei" apusene. Există o întreagă istorie ce stă în alegerii acestei culori pentru felinarele cu pricina, relatează Historia.

Cum a apărut culoarea roşie a felinarului

În primul rând trebuie delimitat definitoriu termenul de bordel - casă de toleranţă, lupanarul, casă de prostituţie, local dedicat practicării prostituţiei, oferindu-le prostituatelor un loc unde să se întâlească cu clienţii şi să facă sex cu ei.

Culoarea roşie şi felinarul roşu, asociate bordelului, ar proveni de la lămpile roşii purtate de lucrătorii de la căile ferate, lăsate în afară bordelului când bărbaţii intrau acolo, pentru a fi găsiţi mai uşor în cazul în care erau nevoie de ei, dacă se modifică traseul vreunui tren.

Citeşte pe historia.ro despre bordelurile din perioada modernă şi află care erau tarifele prostituatelor de altădată

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite