VIDEO România trimite ajutoare în Tahiti în loc de Haiti, transmite presa internaţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O pseudo-ştire cu titlul "Romania a trimis ajutoare in Tahiti", publicată de site-ul times.ro, specializat în informaţii 'aproape adevărate', a fost preluată de presa internaţională pe principiul 'telefonului fără fir', ajungând marţi pe mai multe portaluri de ştiri italiene ca informaţie reală, potrivit Agerpres.

"Gafă de proporţii a armatei române. Potrivit unui telejurnal columbian, militarii de la Bucureşti au trimis o importantă cantitate de ajutoare umanitare şi soldaţi nu în Haiti, ţară lovită de violentul cutremur din 12 ianuarie, ci în Tahiti, cea mai populată insulă din Polinezia Franceză", scrie virgilio.it, preluând o ştire transmisă de peacereporter.net, care, evident, se bazează pe informaţiile difuzate de postul de televiziune sud-american.

Peacereporter.com oferă şi posibilitatea de a urmări, prin intermediul Youtube, ştirea difuzată de televiziunea columbiană. Prezentatoarea sud-americană citează chiar şi o "declaraţie" a ministrului român al Apărării, care explică confuzia prin asemănarea de nume între Tahiti şi Haiti, încheiind ştirea cu clasicele cuvinte 'incredibil, dar adevărat'.

Interesant este faptul că ştirile din presa internaţională redau fidel gluma transmisă de times.ro, pe care însă nimeni nu a verificat-o.

Iată şi textul "ştirii" originale, care a fost postată încă din data de 20 ianuarie pe times.ro:

"Un incident hilar a avut loc ieri in Tahiti, dupa ce un batalion de vânători de munte din România a fost subiectul unei crize isterice de râs pe insula paradiziacă din Polinezia Franceză. Din cauza unei confuzii regretabile, Ministerul Apărării a greşit destinaţia ajutoarelor pentru victimele cutremurului din Haiti, expediind un batalion de vânători de munte, precum şi 2000 de tone de provizii, apă, pături, medicamente şi alimente într-o direcţie total opusă, respectiv în insula Tahiti, aflată în Pacificul de Sud. 'Eu zic că nu trebuie să facem un spectacol din chestia asta. Adică, numele seamănă foarte, foarte mult. Haiti, Tahiti, Mahiti, Papiti. Să le ia dracu', sună la fel', a declarat pentru times.ro Ministrul Apărării, Gabriel Oprea."

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite