Craiova:Oltenii nu mai dau banii pe haine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova:Oltenii nu mai dau banii pe haine
Craiova:Oltenii nu mai dau banii pe haine

Comercianţii prezenţi la târgul Contex se plâng de vânzările slabe.Producătorii de îmbrăcăminte şi încălţăminte participă la târgul găzduit de Teatrul Naţional Marin Sorescu, în perioada 23-27 septembrie. Aceste evenimente au devenit o tradiţie în Craiova, fiind organizate lunar.

Deşi craiovenii au venit cu zecile în foaierul Teatrului Naţional, ei nu s-au grăbit să cumpere, spunând că majoritatea produselor sunt scumpe şi nu merită cheltuiala. „Am crezut că voi găsi ceva mai ieftin, fiind producători. Mi-a plăcut foarte mult o jachetă albă, dar 150 de lei este mult. O să mai caut prin magazinele de la noi. Sunt convinsă că voi găsi şi alte lucruri la fel de frumoase şi cu un preţ la jumătate“,a spus Mariana Nicola, de 32 de ani.

Oamenii susţin că nu mai aruncă bani mulţi pe haine. Ba, mai mult, tinerii spun că au început să se îmbrace de la second-hand, unde găsesc lucruri de bună calitate, la preţuri foarte mici. „Am cumpărat două cămăşi Zara de la un magazin cu îmbrăcăminte la mâna a doua, pe care am dat 10 lei. Eu primesc bani de la părinţi pentru haine, aşa că trebuie să am grijă cât şi cum îi cheltuiesc. Am văzut şi la târg lucruri frumoase, dar prea scumpe. Oricum, cel mai bine de mers la cumpărături este atunci când sunt reduceri“, a povestit Iulia Ivănescu, de 19 ani.     

Pierderi mari pentru producători

Comercianţii se plâng că vânzările merg prost şi regretă că au venit la târg. „De trei zile, de când am venit la târgul din Craiova, nu am vândut mai nimic. Noi avem preţuri sub piaţă, dar degeaba. Nu se mai merită să venim. Mai bine stăm acasă şi nu mai cheltuim atâţia bani cu transportul, masa şi cazarea. Când o să tragem linie, la final, nu cred că vom scoate mare lucru. Noi suntem din Bucureşti şi nu este pentru prima dată când participăm la astfel de eveenimente. Ca anul acesta vânzările nu au fost niciodată aşa de slabe“,a spus Cristina Cojocaru, reprezentant al unei firme din Capitală.
Producătorii povestesc că au deschis şi magazine, însă recunosc că încasările au scăzut cu până la 20%. Majoritatea dintre ei au fost nevoiţi să facă disponibilizări pentru a-şi putea continua activitatea. „ Noi avem preţuri de la 20 la 60 de lei şi tot nu cumpără lumea. Cât să mai lăsăm şi noi? Calitatea mărfii este bună. Nici noi nu avem cum să dăm pe degeaba, că doar din asta trăim. Acum trei, patru ani scoteam bani frumoşi de la astfel de târguri. Cu ce scoteam aici reuşeam să ne plătim totul şi tot mai rămâneam cu ceva“,a  spus Mariana Şovre, producător din Satu Mare.     

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite