Primul român ucis de gripa porcină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile române, au anunţat, luni, primul deces din cauza gripei A/H1N1, a anunţat prof. dr. Streinu-Cercel.

                                                                                       CITIŢI ŞI:

Fetele din "Camera gripei" acuză!

Un bărbat în vârstă de 43 de ani din Siret a decedat la spital în Iaşi, unde fusese internat pe 15 noiembrie, fiind transferat de la spitalul din Rădăuţi, au precizat reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Pacientul era infectat cu virusul gripal pandemic A/H1N1, iar boala s-a agravat pe fondul unor complicaţii cauzate de obezitate şi diabet, a anunţat, luni, secretarul de stat Adrian Streinu-Cercel.

Acesta a mai precizat că membrii familiei bărbatului nu prezintă simptome de îmbolnăvire cu gripă porcină.

Bărbatul care a decedat la spitalul din Iaşi, unde fusese internat cu diagnosticul de gripă A/H1N1, a făcut stop cardiac, bolile de care suferea agravându-i starea, în acest moment România înregistrând zece cazuri severe de gripă porcină, cinci pacienţi fiind ventilaţi mecanic.

Toţi cei zece bolnavi care au dezvoltat complicaţii ale gripei sunt internaţi la Iaşi, a anunţat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Adrian Streinu-Cercel.

Potrivit acestuia, afecţiunile cronice ca hipertensiunea şi diabetul afectează vasele sanguine, ceea ce poate determina forme severe ale infectării cu virusul gripei A/H1N1.

În acest moment, bilanţul total al îmbolnăvirilor cu gripă porcină în România a ajuns la 1.966 de cazuri,  dintre care 45 confirmate în ultimele 24 de ore.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite