Noua gripă se transmite şi în anotimpul cald

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noua gripă se transmite şi în anotimpul cald
Noua gripă se transmite şi în anotimpul cald

Virusul gripei porcine şi-a schimbat sezonalitatea şi se transmite la cald, astfel că specialiştii în virusologie se aşteaptă la răspândirea bolii mai ales în timpul verii.

Prof. dr. Streinu-Cercel, director al Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş” este de părere că putem avea parte în următoarele luni de un val de îmbolnăviri, în special în ţările din emisfera sudică, unde acum se apropie vara. „În emis­fera sudică sunt cele mai multe cazuri, ceea ce înseamnă că virusul are o particularitate, se transmite la cald. Teoretic, virsul ar trebui să se transmită iarna, dar structura lui s-a modificat şi a devenit rezistent la căldură”, a explicat, ieri, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel.
 
Cei trei pacienţi sunt în stare bună

Cei trei pacienţi diagnosticaţi cu noua gripă sunt în continuare în spital, iar starea lor este foarte bună. „Tatăl femeii de 30 de ani şi copilul de un an şi două luni al acesteia rămân sub medicaţie. Femeia şi celălalt copil al său, care nu este infectat cu virusul H1N1, sunt şi ei în spital”, a mai declarat prof. dr. Streinu-Cercel.

Directorul institutului a mai precizat că pacienţii vor fi externaţi în momentul în care nu vor mai reprezenta niciun risc de contaminare şi că nu există motive de îngrijorare.

Persoanele care s-au aflat în legătură strânsă cu cei trei pacienţi sunt izolaţi la domiciliu şi se află sub supraveghere medicală. Femeia, Liliana Crişan (30 de ani), reprezintă primul caz de gripă porcină înregistrat în România. Ea s-a întors pe 23 mai de la New York şi s-a prezentat la medic după ce a făcut febră mai mare de 38 de grade şi tuşea. România a fost adăugată, în mod oficial, pe lista ţărilor în care există cazuri de gripă porcină, întocmită de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, după ce au fost descoperite cele trei cazuri la Bucureşti. ;

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite