La grădiniţă, printre şoareci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La grădiniţă, printre şoareci
La grădiniţă, printre şoareci

Din cauza invaziei de rozătoare, doar cinci dintre cei 18 copii înscrişi au mai fost ieri la grădiniţa din satul Balota. Preşcolarii învaţă în frig, iar, de câteva săptămâni, clasele au fost invadate de şoareci.

Zgribuliţi şi cu nasul îngheţat, cinci din cei 18 copii înscrişi au venit ieri la Grădiniţa din satul Balota, comuna Racoviţa-Vâlcea.

„Eu o aduc pe fetiţa mea, Elena, de la vreo patru kilometri. Ajungem îngheţaţi bocnă. La munte dimineţile sunt mai răcoroase, iar în clasă este tot frig şi e răcită bocnă”, a spus Maria Casapu. Preşcolarii nu primesc nici lapte, nici corn, pentru că au probleme la desemnarea firmei care să distribuie produsele. Despre condiţii decente nu se poate vorbi: şoarecii se plimbă prin clase, iar WC-ul este în curte.

 „Sunt peste tot şoareci, am văzut eu, iar colegul meu mi-a spus că a văzut şi un şarpe. Se mai văd urme pe podea“, ne-a spus Antonio Mărunţelu (4 ani).

La toaleta din vecini

Educatoarea de la grădiniţa Balota, Ioana Sandu, nu a vrut să comenteze situaţia: „Uitaţi, noi am pus otravă de şobolani sus, pe dulap, dar în fiecare noapte rozătoarele ne vizitează“.

Speriat de şoarecii din clasă, Milo Negoiţă (5 ani) stă ascuns sub băncile scorojite. Pe Marian, colegul lui, îl bufneşte plânsul când ajunge în sala de clasă. În jurul orei 10.00, toţi copiii aleargă la toaleta şcolii din apropiere, pentru că WC-ul grădiniţei se află undeva în curte şi este într-o stare deplorabilă.

De la vecini, micuţii se întorc, de cele mai multe ori, aşa cum au venit, pentru că una dintre învăţătoare a confiscat clanţele de la WC: „Ţinem încuiat că poate fură chiuvetele sau le strică. Oricum, nu vă dau altă explicaţie, decât dacă obţineţi aprobarea de la directorul şcolii“. 

Sonia Iliescu, primarul comunei Racoviţa, cunoaşte situaţia şi spune că va lua măsuri de acum încolo: „Este adevărat că sunt şoareci! Şi ştim că nu este o clădire propice desfăşurării unei activităţi didactice, dar avem în proiect să construim o nouă grădiniţă în imediata apropiere a celei care funcţionează cu chirie în căminul cultural“.

Nu are cine tăia lemnele

Cât despre frigul din clasă, oamenii care ar fi trebuit să taie lemnele nu mai vin la muncă, pentru că nu şi-au mai primit banii de ajutor social din luna mai. „Suntem, în criză şi nu mai avem bani nici de salarii“, s-a scuzat primarul.

image
image

Am pus otravă de şobolani sus, pe dulap, dar în fiecare noapte rozătoarele ne vizitează.

image


Ioana Sandu
educatoare

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite