Dosarul "Valiza", în care e implicat Gigi Becali, trimis la Curtea Constituţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Becali îşi cere banii de la Mitică Bucşsaru
Gigi Becali îşi cere banii de la Mitică Bucşsaru

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis suspendarea judecării procesului "Valiza", în care Gigi Becali este acuzat de dare de mită şi trimiterea cauzei la Curtea Constituţională pentru soluţionarea unei excepţii, după ce avocatul unuia dintre inculpaţi a susţinut că un sportiv nu poate avea calitatea de funcţionar, notează Mediafax.

Avocatul finanţatorului Stelei, Teia Sponte, inculpat şi el alături de Becali, pentru complicitatea la dare de mită, le-a spus magistraţilor instanţei supreme că un salariat al unei societăţi cu capital exclusiv privat nu poate să fie subiect al infracţiunii de dare sau luare de mită.

În excepţia invocată de avocat, document intrat în posesia agenţiei Mediafax, se arată că "atunci când o activitate sportivă are caracterul unei activităţi salariale ori al unei prestaţii de servicii remunerate, precum este cazul celei a sportivilor semiprofesionişti sau profesionişti, aceasta constituie o activitate economică".

Becali: Începe să se facă lumină în acest caz

Finanţatorul Stelei a declarat, la ieşirea din sala de judecată că "judecătorii încep să facă lumină în acest dosar", el precizând încă o dată că premierea unor jucători de fotbal nu poate fi mită.

Becali a fost trimis în judecată, în decembrie 2008, în dosarul "Valiza", fiind acuzat de dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Alături de el au mai fost trimişi în judecată Teia Sponte, Alina Florentina Ciul, Victor Piţurcă, Radu Gheorghe Marino şi Raul Volcinschi.

Procurorii DNA susţin că, în 11 mai 2006, finanţatorul clubului Steaua ar fi promis fiecărui jucător al clubului "Gloria Bistriţa" sume de bani cuprinse între 5.000 şi 10.000 de euro pentru ca aceştia să facă tot ce pot pe teren pentru ca Rapidul să nu ia mai mult de un punct din acel meci, din 12 mai 2006.

Doi ani mai târziu, în perioada 4-7 mai 2008, Becali a oferit suma de 1.700.000 euro jucătorilor de la "Universitatea Cluj" aflaţi pe foaia de joc pentru meciul din etapa a 34-a Campionatului Naţional de Fotbal - Liga I - circa 100.000 de euro pentru fiecare - aceştia urmând, la fel ca în cazul precedent, să evolueze câzt mai bine în confruntarea cu "CFR Cluj", preciza DNA, notează Mediafax.

Cele 1,7 milioane de euro găsite în valiza aflată la Teia Sponte au fost sechestrate printr-o ordonanţă din 8 mai 2008.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite