Gigi Becali, despre sechestrarea hoţilor maşinii sale: "Niciun alt om nu s-ar fi comportat atât de blând şi de bun ca mine"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Becali
Gigi Becali

Gigi Becali, finanţator de club de fotbal şi eurodeputat, a fost audiat din nou de judecătorii instanţei supreme în procesul privind sechestrarea hoţilor maşinii sale.

Finanţatorul Stelei, cunoscut pentru cucernicia sa, şi-a început declaraţia invocându-l pe Sfântul Vasile cel Mare, "potrivit căruia adevărul nu are nevoie să fie apărat, adevărul se apără prin el însuşi". Becali a povestit judecătorilor că şi-a trimis gărzile după hoţi doar pentru că aceştia i-au cerut o răscumpărare de 20.000 de euro, dar că le-a precizat să nu se atingă de ei.

"Niciun alt om nu s-ar fi comportat atât de blând şi de bun ca mine", a spus Becali, susţinându-şi nevinovăţia şi relatând întâmplările din noaptea 27 ianuarie 2009, în care trei persoane au fost oprite în trafic de gărzile lui Becali, care au tras cu arma. Cele trei persoane, presupuşi hoţi ai autoturismului Mercedes condus de Becali, au fost urcate în maşini şi duse la un bar din Pipera, unde se afla finanţatorul echipei Steaua.

Gigi Becali a declarat în faţa judecătorilor că doar Cătălin Otto Zmărăndescu şi pe Ştefan Dediu au fost trimişi pe urmele hoţilor. "Restul persoanelor care au participat s-au oferit singure, din bar", a adăugat Becali.

Când au plecat din bar, Becali le-ar fi zis "pentru că ştia şi simţea ce urma să se întâmple, să nu se atingă de hoţi".

Becali le-a spus judecătorilor că i-a iertat pe hoţi, "pentru că i-a fost milă de ei, că erau tineri".

Audierea lui Gigi Becali a durat o oră şi jumătate, judecătorii trecând la interogarea lui Cătălin Otto Zmărăndescu, anunţă Mediafax.

Becali, cinci dintre gărzile sale şi un poliţist au fost trimişi în judecată, în octombrie anul trecut pentru sechestrare de persoane.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie i-a deferit justiţiei, în stare de libertate, pe Gigi Becali, Ştefan Dediu, Cătălin Otto Zmărăndescu, Mihai Mila, Niculae Dumitraşcu, Marcel Popa şi pe poliţistul Romulus Dumitrescu, pentru comiterea a trei infracţiuni de lipsire de libertate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite