Au fugit de acasă să scape de pumnii tatălui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi dintre cei patru copii ai familiei Florescu povestesc clipele de coşmar prin care trec zi de zi Micuţii spun că tatăl îi bate ca pe hoţii de cai. Deşi tragedia copiilor din satul

Doi dintre cei patru copii ai familiei Florescu povestesc clipele de coşmar prin care trec zi de zi

Micuţii spun că tatăl îi bate ca pe hoţii de cai. Deşi tragedia copiilor din satul Zăpodeni a vuit printre localnici, asistenţii sociali au aflat despre ea de la ziarişti.

Doi dintre copiii familiei Florescu din satul vasluian Zăpodeni au fugit de acasă de câteva zile pentru că nu mai îndurau bătăile tatălui lor.

"Tata obişnuieşte să bea des şi, cum nu mai ia ajutor social, ne bea banii de alocaţie. Acum câteva seri, a venit acasă şi a început să o bată cu pumnii şi să o dea cu capul de pereţi pe Roxana, sora noastră", ne-a povestit Cristina, cea mai mare dintre fraţi. Înspăimântată, fata şi-a luat fratele cel mic şi au fugit de acasă.

"Am fugit cu Ciprian şi ne-am ascuns trei ore într-un lan de porumb, pentru că ne era frică", a mai spus Cristina.

Bărbatul acuzat spune că nici vorbă să îşi bată copiii. "Nu i-am bătut. Poate aşa, doar câte o palmă, două, dacă le dau. Şi ce dacă le beau alocaţia", a replicat Gabriel F., tatăl copiilor.

Mama, la muncă în Italia

Mama celor patru micuţi a plecat de două săptămâni la muncă în Italia. Rămaşi fără sprijinul ei, copiii spun că nu mai vor să se întoarcă acasă.

"Nu vrem să ne mai bată tata. Mai bine rămânem la bunici", susţine Cristina. Costel F., bunicul copiilor, spune că nu are posibilităţi să îşi crească nepoţii. "Mi-au povestit ce au păţit şi că nu mai vor să se întoarcă acasă, dar nu am cum să-i cresc pentru că soţia mea e foarte bolnavă şi pensiile abia dacă ne ajung pentru medicamente", explică acesta.

Asistenţii sociali nu ştiau de caz

Deşi drama celor patru copii ai familiei Florescu a vuit în tot satul, asistenţii sociali din comuna Zăpodeni au aflat de ea de la ziarişti. "Va fi o anchetă şi, în funcţie de rezultatele ei, copiii ar putea fi integraţi într-un centru de plasament până la sosirea mamei, sau lăsaţi în grija bunicilor.

Tatăl poate fi decăzut din drepturile părinteşti şi riscă dosar penal", a spus Ionel Ştefănică Ameanu, şeful DGASPC Vaslui.

Copiii în lanţuri, daţi asistenţilor maternali

Ieşeanul Marius Grădinariu, care în urmă cu un an şi-a legat cu lanţuri de pat doi dintre copiii minori, este în închisoare pentru patru ani. Toţi cei patru copii ai săi au fost încredinţaţi asistenţilor maternali. Deşi mama a vrut să-i păstreze pe micuţi, aceasta nu i-a convins pe judecători că îşi poate îngriji bine copiii. (Alina Busuioc)

Nu i-am bătut. Poate aşa, doar câte o palmă, două, dacă le dau. Şi ce dacă le beau alocaţia?
Gabriel F.,
tatăl copiilor

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite