Cel mai frumos brad din Arad este online

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pomul de Crăciun din oraş poate fi văzut şi pe Internet

Instalat în faţa Palatului Administrativ, bradul este fixat în permanenţă de o cameră web.

Bradul poate fi văzut în toate colţurile Pământului, datorită camerei web, care funcţionează non-stop şi cu ajutorul căreia imaginile sunt postate pe pagina de Internet a Primăriei. În acest an, bradul din Arad este autohton, are peste 20 de metri înălţime şi o coroană bogată. „A fost împodobit cu 9.000 de beculeţe şi 300 de flash-uri. Pentru aceste sărbători a fost aleasă o singură culoare, galben-auriu, atât pentru luminiţele bradului, cât şi pentru ornamentele care au fost montate în jurul Palatului Administrativ“, ne-a declarat Corina Drăghici, purtător de cuvânt la primăria Arad.
Sute de arădeni poposesc, zilnic, în faţa Palatului Administrativ să se pozeze cu bradul. Pe lângă pomul de Crăciun, atracţia o constituie şi staulul cu figurine biblice amenajat sub brad, care reprezintă scena naşterii lui Iisus Hristos în Bethleem. Figurinele care-i întruchipează pe fecioara Maria, Iosif, pruncul Iisus şi pe magi, sunt animate de o oaie vie, care atrage sute de copii care vor să o atingă sau să-i dea de mâncare. Primăria a mai montat 15 brazi de Crăciun în cele mai aglomerate puncte din toate cartierele. Cele mai populare culori alese pentru bradul de Crăciun au fost, ani la rând, roşul şi auriul, sau albastrul în combinaţie cu argintiul. Anul acesta însă, asemeni modei, tendinţele în decorarea brazilor s-au schimbat. Cei mai nonconformişti pot renunţa la bradul multicolor şi foarte încărcat în favoarea simplităţii. „Combinaţiile alb-negru se poartă chiar şi de Crăciun şi se regăsesc în toate decoraţiunile pentru sărbătorile din acest an”, a spus Ioana Bădin, specialist în decoraţiuni. O altă tendinţă în împodobirea bradului este desprinsă din tradiţie şi impune înlocuirea globurilor clasice cu fructe uscate sau turtă dulce. Brazii sunt astfel mult mai simpli, iar bugetul destinat împodobirii lor se reduce cu ajutorul imaginaţiei.

Globuri unicat din hârtie
„Putem realiza globuri unicat din hârtie şi făină, prin tehnica papier-mache”, au spus timişorencele Ana Maria Teodorescu şi Manuela Marchiş de la Cloud Factory, specializate în obiecte handmade. Pe cei care nu au suficient timp pentru a-şi realiza singuri decoraţiunile pentru brad, designerii îi îndeamnă să caute pe rafturile uitate cu bijuteriile bunicii, mărgele sau mici obiecte.

Podoabe de tradiţie
Împodobirea bradului de Crăciun a devenit un obicei românesc abia după 1900. „De aceea, tradiţia ne obligă să avem un brad în casă, dar ne lasă libertate totală în alegerea decoraţiunilor pentru el”, a spus etnologul Otilia Hedeşan. „Se recomandă, totuşi, ca ramurile bradului să fie împodobite cu turtă dulce şi bomboane de salon, iar vârful să fie acoperit cu o steluţă magică”, a adăugat aceasta.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite