Un nou judecător de la ÎCCJ audiat în cazul senatorului Cătălin Voicu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şeful Secţiei Civile a Înaltei Curţi, Florin Costiniu, l-ar fi favorizat pe Căşuneanu
Şeful Secţiei Civile a Înaltei Curţi, Florin Costiniu, l-ar fi favorizat pe Căşuneanu

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) îl audiază astăzi pe  judecătorul Nicu Jidovu de la Secţia Penală a Înalţei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) în dosarul în care este cercetat senatorul Cătălin Voicu. Judecătorul ÎCCJ este audiat tot în calitate de martor, informează Agerpres.

Nicu Jidovu este cel de-al doilea judecător de la Înalta Curte care dă ochiii cu procurorii anticorupţie în acest caz. Colegul său, Florin Costiniu, este cercetat de DNA pentru complicitate trafic de influenţă, el fiind acuzat că ar fi intervenit, la cererea lui Cătălin Voicu, pe lângă unii judecători de la ÎCCJ în favoarea omului de afaceri Costel Căşuneanu.

În faţa procurorilor DNA a apărut vineri şi şefa de cabinet a judecătorului Florin Costiniu de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Ştefania Elena Vochiţă. Aceasta a fost audiată în calitate de martor.

Florin Costiniu este cercetat, în prezent, în stare de libertate. Instanţa a decis înlocuirea măsurii arestării preventive cu obligaţia de a nu părăsi ţara timp de 30 de zile. Senatorul Cătălin Voicu se află în continuare după gratii, după ce magistraţii de la ÎCCJ i-au respins recursul faţă de decizia de prelungire a mandatului de arestare cu 30 de zile.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite