­­Pirelli finanţează instruirea medicilor slătineni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania sponsorizează cursuri de formare profesională în Spitalul Judeţean

70 de cadre medicale ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina vor participa pe parcursul a trei ani la cursuri teoretice şi practice în cadrul secţiilor de urgenţă, UPU, chirurgie şi anestezie-terapie intensivă ale Spitalului Niguarda din Milano.
Formarea profesională a medicilor slătineni este sponsorizată de Pirelli Slatina care a început încă de anul trecut dotarea spitalului cu aparatură medicală destinată intervenţiilor de urgenţă.

Medicii specialişti italieni au venit la Slatina ca să  înveţe cadrele medicale de aici cum să aplice procedurile de urgenţă.

Lecţii de la medicii italieni

„Formarea profesională şi investiţiile în spitale se pot face şi fără bani publici. Vreau să văd acest lucru în cât mai multe spitale din România. Pirelli este al doilea investitor cu care avem un asemenea parteneriat după Oracle. Aceasta înseamnă responsabilitate socială, iar o societate aşa cum e Pirelli o face la Slatina. Îmi doresc că acest proiect sa se transforme din unul pilot într-un program extins”, a declarat ministrul sănătăţii, Ion Bazac.

Ministrul speră ca imaginea spitalului slătinean unde în ultimul an au avut loc atât de multe scandaluri, să se schimbe odată cu aceste investiţii. “Mi-aş dori ca reputaţia acestui spital să se schimbe, iar cadrele medicale şi pacienţii să înţeleagă importanţa acestor investiţii private”, a spus ministrul. Acesta a semnat ieri protocolul de colaborare cu Pirelli Slatina, protocol care va îmbunătăţi şi continua formarea profesională pentru personalul medical din cadrul spitalului Slatina.

“Pirelli consideră extrem de importantă integrarea în cadrul comunităţii slătinene în care ne desfăşurăm activitatea şi de aceea  am ales să continuăm susţinerea acestei iniţiative. Suntem convinşi că prin patronajul Ministerului Sănătătii din România proiectul îşi va atinge obiectivele şi va deveni un proiect pilot pentru proiecte similare ce se vor desfăşura in România”, a declarat  Enrico Malerba, director executiv Pirelli Tyres Romania.

Pacienţii, mulţumiţi de investiţiile străine

Cât despre pacienţi, aceştia ştiu că numai investiţiile străine pot salva sistemul medical. “Au făcut frumos, acolo, aparate noi, curăţenie, dacă au dat bani Pirelli şi Alro! Să înveţe ceva medicii aştia de aici şi să renunţe la obiceiurile lor vechi. Să nu ne mai ceară bani şi că ne fac o injecţie sau ne schimbă cearceaful”, a spus Victoria Săndel, de 48 de ani, din Slatina.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite