Craiova: Un medic, o farmacistă şi un medicinist au gripă porcină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Un medic, o farmacistă şi un medicinist au gripă porcină
Craiova: Un medic, o farmacistă şi un medicinist au gripă porcină

Numărul doljenilor infectaţi cu virusul A(H1N1) a ajuns astăzi la 30

Un doctor de 30 de ani de la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş, un student de 21 de ani de la Universitatea de Medicină şi Farmacie şi o farmacistă de 32 de ani au aflat ieri că sunt infectaţi cu virusul A(H1N1).

Colegii medicului spun că acesta s-ar fi întors recent din Germania şi că de acolo ar fi contactat boala. Cei trei sunt la Spitalul de Boli Infecţioase. Printre bolnavi sunt de asemenea un bebeluş de zece luni şi un copil de trei ani, care se află internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase, unde medicii au decis să le mai facă un set de analize.

„Până la acest moment sunt diagnosticaţi cu această boală 18 elevi de la Şcoala cu clasele I-VIII din Filiaşi, alţi doi elevi contacţi ai acestora, trei personae, mame ale copiilor, o fetiţă de trei ani de la grădiniţă, două asistente de la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean, un medic, un student şi o farmacistă“, a declarat dr. Ludmila Prunariu, director coordonator adjunct DSP Dolj.

Directorul revine săptămâna viitoare

În tot acest timp, directorul Spitalului de Boli Infecţioase este plecat din localitate. Contactat de reporterii Adevărul pentru a oferi informaţii cu privire la situaţia bolnavilor de gripă A, dr. Constantin Ecobici, managerul unităţii menţionate, a răspuns că nu este în Craiova şi că va reveni în oraş săptămâna viitoare. „Vă rog să nu mai mă deranjaţi încă o săptămână, pentru că sunt în concediu şi mă aflu la Bucureşti”, a declarat dr. Ecobici.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite