1 Mai, cu fanfară şi grătare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

defilare. "Mai bine mâncăm şi chefuim acum la iarbă verde", spunea râzând unul dintre cei care au ieşit la iarbă verde. Ieşenii care au lucrat ieri au fost nevoiţi să sărbătorească 1 Mai

defilare. "Mai bine mâncăm şi chefuim acum la iarbă verde", spunea râzând unul dintre cei care au ieşit la iarbă verde.
Ieşenii care au lucrat ieri au fost nevoiţi să sărbătorească 1 Mai după ce au ieşit de la serviciu. Spre seară, terasele din oraş erau pline ochi. Patronii de baruri şi terase au declarat că au făcut vânzări-record ieri, mai ales la bere şi mici.

Locurile de agrement, neîncăpătoare
Băcăuanii au profitat de ziua liberă, dar şi de vremea excelentă ca să îşi petreacă ziua de 1 Mai la iarbă verde. Cu mic, cu mare, sute de persoane au "asaltat" Insula de Agrement, neîncăpătoare pentru numeroşii localnici care au dorit să profite din plin de ziua liberă şi de soarele foarte generos. "Este bine că avem vreme frumoasă. Nu am maşină, ca să plec cu familia mai departe, dar şi la Insulă este bine. Am pus carnea pe grătar, putem face şi plajă, că e soare", a spus unul dintre băcăuanii ieşiţi la un grătar în zona de agrement a oraşului. Sute de maşini au împânzit zonele de la ieşirea din oraş. Parcul Cancicov a fost locul de întrunire pentru familiile cu copii, dar şi pentru nostalgicii atraşi de acordurile fanfarei care a cântat de la ora 11. Evenimentul a fost privit cu simpatie mai ales de pensionarii care şi-au adus aminte de "vremurile bune", când se plimbau în "grădina oraşului" şi ascultau muzica de fanfară. "Este ceva foarte interesant şi nu ştiu cine a avut această idee, dar cu siguranţă este grozavă. Ar fi ideal ca fanfara să îşi regăsească farmecul de altădată", a declarat unul dintre zecile de vârstnici adunaţi la eveniment. Unii au fost însă nemulţumiţi că în Bacău nu au fost organizate manifestări "ca altădată".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite