Îţi faci dinţii şi vizitezi muzee

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe lângă turismul clasic, balnear, în România a început să se dezvolte, în ultimii ani, şi un alt fel de turism, de tip medical, în condiţiile în care serviciile oferite şi calificarea

Pe lângă turismul clasic, balnear, în România a început să se dezvolte, în ultimii ani, şi un alt fel de turism, de tip medical, în condiţiile în care serviciile oferite şi calificarea medicilor români sunt comparabile cu cele din Occident, însă sunt de circa trei ori mai ieftine.
În acest context, o firmă târgumureşeană are în vedere realizarea unei reţele naţionale, care a pornit în primă instanţă cu zona Transilvania-Banat, în care să fie incluse servicii de tip stomatologic, oftalmologic şi de chirurgie plastică. Reprezentantul firmei, Jakab Istvan, a prezentat, ieri, la Târgu Mureş, la conferinţa "Dezvoltare imobiliară şi turism balnear şi medical", o strategie prin care turistul decide să-şi vadă de sănătate în România, să beneficieze pe perioada şederii şi de turism istoric, al artei şi meşteşugurilor cu specific local sau vizitări de oraşe.
"Avem în vedere realizarea unei reţele naţionale de informare, deoarece agenţiile turistice care au ajuns ca mai nou să includă în oferta lor şi serviciile de turism medical sunt mai degrabă nişte proiecte locale", ne-a declarat Jakab Istvan. Acesta a precizat că majoritatea sunt din categoria emigranţilor, adică foştii cetăţeni români stabiliţi în străinătate care revin în ţară strict pentru a se trata. În ce priveşte stomatologia, Jakab Istvan a remarcat că acest tip de turism este deocamdată dezvoltat în marile oraşe de pe frontiera de vest a României, cabinetele individuale având propriul lor sistem de informare prin care îi atrag pe turiştii străini, precum cele din Arad, Timişoara sau Oradea. "Potrivit datelor furnizate de Ministerul Turismului, dacă în 2003 au vizitat România 50.000 de turişti în scop medical, doi ani mai târziu acest număr a ajuns să depăşească 100.000", a arătat reprezentantul "Medical Solutions Romania".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite