Ce ne facem, fetelor?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poporul  cere unino­minal şi cu asta basta. Şi poporul are întotdeauna dreptate.

Suspendarea ministrului Muncii, Paul Păcuraru, e o veste  care nu poate ţine piept mega-­ştirilor  cu personaje feminine din lumea politică.

Mopul şi andrelele  Elenei Udrea au intrat deja în legendă. Cândva, în viitorul apropiat ar trebui să se pună o placă de marmură pe peretele şcolii 205 din Drumul Taberei, care să ateste că acolo a spălat podelele doamna Udrea în persoană. Andrelele ar putea fi expuse la Muzeul Militar, ţinând cont de specializarea fostei consiliere prezidenţiale în probleme globale de strategie şi securitate. Ana Birchall de la PSD este o vedetă a bârfelor, e drept, într-un context uşor diferit faţă de acţiunile umanitare ale doamnei Udrea. Raluca Turcan, de bunăvoie şi nesilită de nimeni, a declarat cu nonşalanţă că a uitat ce vârstă are. Se mai întâmplă în politică. Pe viitor, doamna Turcan ar trebui  să-şi noteze într-un carneţel: „Mă cheamă Raluca, născută în 1976, măritată cu Valeriu Turcan, sunt deputat PDL, votez cu Stolojan şi cu Băsescu”. 

În timp ce fetele dau savoare vieţii politice făcând-o mai umană şi mai emoţionantă, bărbaţii îşi dau în petic. Băsescu l-a dat afară pe uşa Guvernului pe Păcuraru. N-ar fi mare lucru, au mai fost şi alţi miniştri maziliţi. Efectul politic al suspendării este estompat de  scandalul generalizat  care creşte exponenţial în aceste zile tulburi.

Adevărata bombă este amorsată în justiţie. Judecarea reclamaţiei PRM care contestă  legalitatea  actelor  pregătitoare ale  alegerilor  poate schimba radical scena politică. O victorie a peremiştilor ar îngopa şi alegerile pe 30 noiembrie, şi uninominalul. De aici toate scenariile sunt deschise. Responsabil pentru toată tărăşenia, Guvernul s-ar vedea fără sprijinul care i-a asigurat până acum supravieţuirea. PDL şi PSD au tot interesul să controleze un cabinet care ar urma să organizeze alegerile. Numai că nu se va şti ce fel de alegeri vor fi. Se revine la votul pe listă? Imposibil. Poporul, se zice, cere uninominal şi cu asta basta. Şi poporul are întotdeauna dreptate. Fără uninominal am mai fi aflat noi de ce sunt în stare oamenii politici pentru a lua voturi? Le-am mai fi citit caracterul ca pe o carte deschisă? Am fi văzut-o pe Elena Udrea la marmita de sarmale? Pe Tăriceanu, în Ilfov? Pe Stolojan, în slip, născut prim-ministru din spuma mării? Fără uninominal, ce ne facem, fetelor?

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite