Se extinde net-ul gratis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În punctele deja existente în oraş s-au înregistrat până acum 11.000 de accesări

După modernizarea esplanadei Oancea şi celei din Piaţa Voievozilor, primăria va activa două hotspot-uri, prin care trecătorii vor avea acces gratuit la internet wireless.

Prin cele trei puncte deja existente în Copou, la Teatrul Naţional şi în Podu Roş s-au înregistrat, în ultima jumătate de an, peste 11.000 de accesări.

„Cele mai multe au fost identificate în Podu Roş, peste 4.200, deoarece zona în care se oferă aceste servicii este mai mare, iar unii locuitori au internet gratuit chiar în apartamente", a declarat Andrei Trofor, purtătorul de cuvânt al Primăriei. Internetul gratuit din parcul Copou a fost cel mai puţin folosit de către ieşeni, în această zonă fiind înregistrate doar 2.500 de accesări.

Cei care au laptopuri cu tehnologie wireless, dar şi cei cu telefoane mobile se bucură în schimb de aceste facilităţi. „Este un lucru foarte bun pentru studenţii care au şi joburi. Când ies de la serviciu îmi iau ceva de mâncare şi stau în parc să-mi fac nişte proiecte pe internet", ne-a spus Andrei Cuzic, student la Facultatea de Drept. În Iaşi există câteva zeci de locuri în care accesul la internet este gratuit, în cafenele, restaurante şi unităţi şcolare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite