O fetiţă de 10 ani, la prima expoziţie personală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O fetiţă de 10 ani, la prima expoziţie personală
O fetiţă de 10 ani, la prima expoziţie personală

Cele 30 de picturi ale micuţei Tifany Rua sunt expuse la Muzeul Porţile de Fier

Începând de astăzi, ora 10.00, în holul de la intrarea în Muzeul Regiunii Porţile de Fier va fi deschisă, timp de o lună, o inedită expoziţie de pictură pe materiale neconvenţionale. Este vorba de peisaje, portrete şi natură statică pictate pe ulcele de pământ, piatră, carton şi pânză. Şi dacă tot este vorba de pictură pe materiale neconvenţionale, şi operele fetiţei sunt expuse într-un mod inedit. Toate lucrările sunt aşezate pe butuci şi crengi de lemn de tei.

A expus şi în Capitală

Alexandra Tifany Rua Enescu este elevă în clasa a IV-a la Şcoala Generală Nr. 6 din municipiu şi a fost descoperită de către Lidia Dondesi, desenator în cadrul muzeului. „În urmă cu un an şi jumătate, am avut ocazia să întâlnesc această fetiţă atrasă de culori. Am observat că este talentată şi am început să lucrez cu ea, iniţiind-o în acest drum al frumosului. Iată că, la nici doi ani de zile, Rua se află la a doua expoziţie. Prima a avut loc în Bucureşti şi a fost o expoziţie de grup, iar acum este vorba de o expoziţie personală. Din picturile fetiţei fac parte portrete, natură statică, peisaje, întreaga gamă de lucrări. Este chiar interesant cum o fetiţă de doar 10 ani a reuşit o astfel de realizare“, susţine Lidia Dondesi. Tifany Rua iubeşte cu patimă culorile, dar are o preferinţă aparte pentru literatură. Fetiţa scrie compuneri, deocamdată, pentru a-şi cizela şi acest talent.
„Îmi place foarte mult să pictez. Pot să spun că renunţ foarte uşor la păpuşi pentru o lucrare de pictură. Îmi place însă şi literatura. Aproape zilnic scriu compuneri cu diverse teme. Vreau să desluşesc tainele literaturii şi ale poeziei. În plus, îmi plac şi jocurile logice. Acum nu ştiu ce carieră voi urma, chiar dacă eu mă gândesc foarte serios la pictură“, povesteşte fetiţa.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite