UNICEF: 223 de milioane de copii sunt exploataţi sexual

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 150 de milioane de fete şi 73 de milione de băieţi mai mici de 18 ani, din întreaga lume, sunt victime ale abuzurilor sexuale. Anunţul a fost făcut astăzi de UNICEF, la Berlin, printr-un raport publicat astăzi de secţia germană a organizaţiei pentru drepturile copilului.

Organizaţia face apel la eforturi mai mari la nivel internaţional pentru a combate acest flagel. Potrivit France Press. Ministrul german al familiei, Ursula von der Leyen, care încearcă să promulge un proiect de lege pentru combaterea pornografiei cu caracter pedofil pe internet, a declarat că Germania trebuie să dea un exemplu în lupta internaţională împotriva comerţului de carne vie, a prostituţiei infantile şi a pedofiliei.

Estimările făcute de UNICEF arată că sute de mii de copii sunt vânduţi anual în străinătate, cel mai des pentru a fi exploataţi sexual. În Filipine sunt victime ale comerţului sexual între 60.000 şi 100.000 de minori. În Bangladesh vârsta medie a copiilor exploataţi sexual este de 13 ani.

În Kenya aproximativ 15.000 de minori se prostituează zilnic, iar o mare parte dintre aceştia sunt victime ale turiştilor străini care provin din ţările bogate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite