Numărul persoanelor trimise în judecată pentru evaziune fiscală a crescut cu peste 50%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În contextul crizei economice, lupta împotriva evaziunii fiscale s-a înteţit în anul 2010. Numărul persoanelor date în judecată pentru evaziune fiscală a crescut cu peste 50% în primele şase luni ale anului, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2009, arată o statistică publicată miercuri de Ministerul Public.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie transmite că numărul persoanelor aduse în faţa instanţelor de judecată pentru fapte de evaziune fiscală a crescut cu 51,9% în primul semestru din 2010. De altfel, recuperarea prejudiciilor cauzate bugetului public reprezintă un domeniu prioritar în activitatea Ministerului Public, potrivit sursei citate.

Citeşte şi:
Românii stau bine când vine vorba de evaziune fiscală

Un grup de români, arestat în SUA pentru evaziune fiscală de 2,35 de milioane de dolari

Procurorii au trimis în judecată, în primul semestru al anului, 366 de persoane acuzate de evaziune fiscală. 64 de persoane vor fi judecate pentru contrabandă, iar alte 26 pentru spălare a banilor.

"În scopul întăririi capacităţii operaţionale a instituţiilor de aplicare a legii din România în lupta împotriva criminalităţii economico - financiare, metodologiile riguroase investigative adaptate evoluţiei prezente a fenomenului, materializat în fraude fiscale, vamale şi care cauzează mari prejudicii bugetului de stat, au determinat o creştere a indicatorilor pe acest segment de activitate, astfel încât analiza comparativă relevă că în cauzele de evaziune fiscală s-a înregistrat o creştere a numărului de inculpaţi trimişi în judecată cu 51,9% faţă de semestrul I al anului 2009", arată un comunicat postat pe site-ul Ministerului Public.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite