180 de euro pentru un salt în gol cu campionii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moldovenii amatori de senzaţii tari pot sări zilele acestea cu paraşuta alături de cei mai experimentaţi profesionişti din România. Ei trebuie să vină la Aerodromul din cartierul

Moldovenii amatori de senzaţii tari pot sări zilele acestea cu paraşuta alături de cei mai experimentaţi profesionişti din România. Ei trebuie să vină la Aerodromul din cartierul Tătăraşi şi să semneze o declaraţie cum că sunt perfect conştienţi de riscurile pe care şi le asumă.

De asemenea, ei trebuie să scoată din buzunar şi 180 de euro, iar apoi pot să sară "în tandem" alături de unul din cei zece componenţi ai lotului naţional de paraşutism. Aceştia se antrenează la Iaşi până pe 10 august pentru Campionatul Mondial care va avea loc în Olanda, în septembrie.

Coordonatoarea lotului naţional spune că până acum s-au interesat de un eventual zbor în tandem câteva zeci de amatori şi că, dacă numărul acestora va creşte, "tandemiştii" vor fi triaţi prin tragere la sorţi.

"Îi văd după ochi dacă sunt în stare să sară"

"Înainte de salt le facem şi o testare psihologică. Este destul de riscantă o astfel de evaluare, însă la experienţa pe care o am, îi văd după ochi dacă sunt în stare să facă faţă unui salt sau nu", spune Valerica Popescu, antrenorul echipei României.

Aceasta are 37 de ani de când practică acest sport şi peste 5.100 de zboruri la activ. A intrat chiar în Cartea Recordurilor pentru "cel mai lung salt din istorie executat de o femeie".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite