470.000 de euro pentru creşterea sturionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

la afaceri pe termen lung din judeţul Vaslui. Înainte cu o zi de expirarea termenului-limită, 31 iulie a.c., în judeţul Vaslui au fost depuse aproximativ 130 de proiecte, cu o valoare estimativă

la afaceri pe termen lung din judeţul Vaslui. Înainte cu o zi de expirarea termenului-limită, 31 iulie a.c., în judeţul Vaslui au fost depuse aproximativ 130 de proiecte, cu o valoare estimativă de 55 milioane de euro.
Potrivit directorului Direcţiei Agricole de Dezvoltare Rurală (DADR) Vaslui, Daniel Drăgan, cele mai multe proiecte depuse, 70, în valoare totală de 17 milioane de euro, sunt pentru achiziţii de utilaje pentru ferme zootehnice şi vegetale. De asemenea, au fost depuse 20 de proiecte pentru procesarea produselor agricole, în valoare de 23 milioane de euro şi 18 proiecte în valoare de 2 milioane de euro pentru finanţarea unor pensiuni turistice, ferme piscicole şi de melci. În orice caz, cel mai inedit proiect aparţine vasluianului din localitatea Valea Grecului. Proiectul este singurul din regiunea NE şi printre puţinile din ţară. "Numărul mare de proiecte depuse de vasluieni confirmă faptul că programul Fermierul, promovat de guvern, a avut un real succes şi a constituit motorul absorbţiei înainte de termen a fondurilor alocate României prin programele SAPARD. Judeţul Vaslui se află pe primele locuri la nivel naţional, în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene, lucru care ne bucură şi care, desigur, este benefic pentru fermieri. Îmi pare rău pentru cei care nu au reuşit să depună proiectele până la expirarea termenului-limită, dar îi asigur că după 1 ianuarie, data aderării României la UE, proiectele întocmite acum se vor putea realiza", a declarat directorul DADR Vaslui, Daniel Drăgan. Cererile de finanţare declarate eligibile, depuse până la 31 iulie, care nu vor fi soluţionate, mai au o şansă. Acestea vor fi incluse pe o listă specială de aşteptare. În cazul în care anumite proiecte SAPARD vor fi suspendate pentru nerespectarea procedurilor, fondurile aferente acestor proiecte se vor aloca pentru finanţarea proiectelor de pe lista de aşteptare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite