Bistriţa: O elevă a căzut la şcoală de la etajul doi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Veronica Hodoan a scăpat cu bine şi a fost operată la gambă. Nu este exclus ca ea să fi încercat să se sinucidă. Colegii spun că aceasta obişnuia să şocheze, tăindu-se cu lama.

O liceeană de 16 ani de la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu“, a fost găsită, în această dimineaţă,  în curtea unui vecin. Tânăra accidentată, Veronica Hodoan, le-a declarat poliţiştilor că a căzut de la geamul clasei. Adolescenta, elevă în clasa a IX-a D, a fost transportată, în această dimineaţă, la spital, după ce a a căzut de la un geam de la etajul doi a clădirii colegiului.

Totul s-a întâmplat în jurul orei 7.30. Fata a fost descoperită de o femeie de serviciu, în curtea vecinului de lângă clădirea liceului. Doctorul Anca Vitusinski de la Ambulanţa Bistriţa spune că Veronica era conştientă şi că i-a povestit că i se făcuse rău şi voia să stea la aer.

A visat de mai multe ori că se aruncă

Fata, diagnosticată cu traumatism toracic şi de bazin şi fractură la gambă, a ajuns în stare stabilă la spital şi apoi a fost supusă unei intervenţii chirurgicale la gambă. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Claudia Creţa, Veronica se afla în sala de curs numai cu o colegă. Fata făcea naveta zilnic din Mărişel, unde locuieşte şi a ajuns la şcoală mai devreme decât alţi colegi.

 
„Fata era cu o colegă în clasă, de dimineaţă. Acesteia i-a povestit că de cinci nopţi visează că se aruncă de la geam. Colega de clasă nu i-a dat atenţie şi a ieşit câteva minute. Când s-a întors, tânăra stătea pe geam cu picioarele afară. Nu i-a acordat atenţie, pentru că avea de scris o temă. Când a terminat, colega şi-a dat seama că fata căzuse“, spune Claudia Creţa.

O femeie de serviciu a găsit-o pe Veronica în curtea vecinului. Aurel Pop, omul în curtea căruia a fost găsită fata, spune că nu a  auzit nimic. „Stătea pe o parte, căzută. Noroc că căzut pe pământ“, a povestit pensionarul. Fata s-a prăbuşit de la etajul doi, de la înălţime de aproape 11 metri.

Veronica Hodoan repeta clasa a IX-a. Diriginta fetei, Ana Semejdean ,spune că Veronica avea note de tot felul . „Avea note de la 2 la 10. Anul trecut, a avut multe absenţe, de asta a şi trebuit să repete anul“, explică diriginta. Alţi colegi ai fetei spun că Veronica era o fată deşteaptă. „Anul trecut s-a tăiat cu lama. Îi place să atragă atenţia asupra ei. Purta mereu părul vopsit, în mov şi cu ţepi“, spun două foste colege ale fetei.

Ana Semejdean, dirigintă:
„Avea note de la 2 la 10. Anul trecut, a avut multe absenţe, de asta a şi trebuit să repete anul.“

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite