Bucureşti: De astăzi începe triajul epidemiologic în şcoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale din municipiul Bucureşti (ASSMB) a anunţat că, începând de marţi, 3 noiembrie, medicii şi asistenţii şcolari vor face triajul epidemiologic la intrarea în fiecare unitate de învăţământ şi vor distribui elevilor dezinfectant sub formă de gel.

ASSMB a început încă de luni să distribuie produse dezinfectante tuturor cabinetelor medicale preşcolare, şcolare şi universitare pe care le administrează.

Municipalitatea precizează, într-un comunicat de presă, că se vor distribui peste 6.000 litri substanţe dezinfectante atât pentru mâini, cât şi pentru suprafeţe, 7.000 flacoane pentru dezinfectarea pupitrelor şi a clanţelor şi nu în ultimul rând 60.000 de măşti de unică folosinţă (pentru personalul medico-sanitar din unităţile de învăţământ).

Măsurile au fost luate de ASSMB având în vedere cazurile confirmate de gripă A/H1N1 la nivelul instituţiilor preşcolare şi şcolare în perioada 15 - 30 octombrie.

ASSMB a trecut la măsuri de dezinfecţie prin nebulizare a încăperilor de la şcolile şi grădiniţele unde aceste cazuri au fost raportate, respectiv Şcoala nr. 146, Şcoala nr. 147 şi grădiniţa nr. 53 din sectorul 5.

Luni, la Şcoala nr. 153 din sectorul 6, au fost confirmate 5 cazuri de gripă A/H1N1, ceea ce a dus la închiderea unităţii de învăţământ şi la dezinfecţia acesteia.

ASSMB din cadrul Primăriei Capitalei informează, totodată, că va menţine triajul epidemiologic zilnic, cu raportarea suspiciunilor de cazuri de gripă A/H1N1

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite