Emil Boc: Pagubele produse de inundaţii ajung la sute de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pagubele totale ale inundaţiilor se ridică la sute de milioane de euro, a anunţat, vineri, premierul Emil Boc, care a adăugat că a ajuns la această concluzie după centralizarea a peste 90% din evaluările ravagiilor trimise Guvernului de către autorităţile locale.

"Avem peste 90% din evaluări trimise, mai sunt unele judeţe care, din nefericire, mai au probleme cu pagubele chiar în acest moment. Oricum, pagubele sunt de ordinul sutelor de milioane de euro", a declarat Emil Boc.

Afirmaţia de astăzi a premierului este în disonanţă cu ceea ce a declarat ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, în urmă cu o săptămână. Aceasta a anunţat pagube estimate la aproximativ 59 de milioane de euro, ca urmare a deteriorării a peste 3.400 de case, a prăbuşirii altor 250 şi a avarierii a peste 31 de kilometri de drumuri naţionale.

Referitor la condiţiile impuse de FMI, premierul Emil Boc a adăugat, astăzi, că Guvernul îşi va face "socotelile" şi va lua o decizie privind eventuala modificare a ţintei deficitului bugetar ca urmare a pagubelor produse de inundaţii, informează Mediafax.

La începutul lunii iulie, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, declara că Guvernul ar putea cere FMI discutarea creşterii deficitului convenit, invocând forţa majoră, determinată de inundaţiile care au afectat România. Berceanu adăuga că, dacă faţă de actualul deficit de 6,8% ar fi acceptată o creştere la 7%, aceasta reprezintă aproximativ 250 de milioane de euro, fonduri care ar putea fi alocate unor proiecte concrete de remediere a efectelor inundaţiilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite