Emil Boc nu este scutit de griji la începutul anului şcolar, în dublu rol: a inaugurat anul şcolar în calitate de primar şi de părinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Clujului, Emil Boc, a participat la festivitatea de deschidere a anului şcolar 2012 – 2013 la Liceul Teoretic „Gheorghe Şincai” din Cluj Napoca. El le-a aminitit elevilor în mesajul său că vorba „Ai carte, ai parte” rămâne în actualitate.

Emil Boc a declarat că elevii trebuie să îmbine distracţia cu învăţătura. Mesajul desuet „Ai carte, ai parte” este întotdeauna actual, în opinia sa.

"Chiar dacă, pentru moment, unele atracţii materiale par mai bune, pe termen mediu şi lung îi asigur pe toţi elevii că doar cartea le dă satisfacţie în viaţă şi împlinire pe toate planurile. Elevii trebuie să ţină cont de acest lucru în fiecare zi din activitatea şcolară. Şi să îmbine şi distracţia, dar să aibă parte şi de carte, pentru că, dacă în fiecare zi acordă un pic de timp şcolii, nu vor avea probleme la examene şi vor avea timp să se bucure de anii frumoşi de şcoală", a fost mesajul transmis elevilor.

Ambele fiice ale primarului învaţă la acest liceu: Cezara a început clasa a X-a, iar Patricia este în clasa a VII-a. "Mă bucur că sunt absolventul acestei şcoli de prestigiu. Au fost acum emoţii inevitabile la începutul anului şcolar, pentru că te copleşeşte şi calitatea de părinte, cu necazurile, grijile şi preocupările pe care le ai. Începerea anului şcolar aduce griji pentru părinţi şi bunici, dar şi pentru mine, că nu sunt scutit de aşa ceva", a spus Emil Boc

Primarul Clujului şi-a amintit de primii ani ai liceului petrecuţi la "Gheorghe Şincai", unde elevii erau  întâmpinaţi de un pod de flori. Tradiţia s-a păstrat şi în prezent.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite