Un elev de 17 ani a răpit în glumă un prieten

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii comunitari au fost anunţaţi marţi, în jurul orei 14, de o mamă disperată că în plin centrul Timişoarei, din faţa Colegiului Tehnic MIU, a fost răpit fiul ei. Agenţii

Poliţiştii comunitari au fost anunţaţi marţi, în jurul orei 14, de o mamă disperată că în plin centrul Timişoarei, din faţa Colegiului Tehnic MIU, a fost răpit fiul ei.

Agenţii Poliţiei Comunitare au alertat imediat  Poliţia Rutieră, care a pornit în căutarea maşinii „răpitorilor”. În realitate, totul s-a dovedit a fi însă o farsă. Bogdan Răureanu, elev la un liceu privat din Timişoara, recent întors din vacanţă din Spania, a vrut să îl invite într-un mod original la un suc pe prietenul său, Cristian, elev la Colegiul Tehnic.

A luat maşina prietenei

Bogdan a luat maşina prietenei lui şi a parcat-o în faţa liceului. S-a ascuns după o clădire şi a trimis alt prieten să îl urce pe Cristian cu forţa în maşină. Speriat, copilul a apucat să o sune pe mama sa. După câteva minute, la maşină a apărut şi Bogdan Răureanu. S-au urcat toţi în autoturism şi au plecat la suc.

În tot acest timp, atât mama „răpitului”, cât şi poliţiştii de la Secţia 1 au încercat să îl sune pe acesta. Însă „răpitul” refuza să răspundă la telefon, stând liniştit la suc. În final, poliţiştii au identificat maşina şi au oprit-o în trafic. La volan se afla Bogdan Răureanu, care nu deţine permis de conducere.

„L-a stricat anturajul”

Eugen Răureanu, tatăl şoferului ilegal, este administratorul unui cazinou din Timişoara şi spune că i-a asigurat toate condiţiile fiului său: îi plăteşte cursurile la un liceu privat şi i-a promis că după ce împlineşte 18 ani îi cumpără şi maşină.

„A fost olimpic la matematică. A greşit. A fost o chestie de grandomanie. L-a stricat anturajul. Dar nu ştiu de ce se face atâta caz. Nu a omorât pe nimeni”, a spus Răureanu senior.

„Am vorbit deja cu avocaţii şi o să cerem pedeapsa minimă, pentru că este la prima abatere”, a mai spus Răureanu. Bogdan Răureanu locuieşte cu tatăl său, care este divorţat de soţie.

Consecinţe

„S-a întocmit dosar penal pentru conducere fără permis”, spune purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş, Sergiu Rus. Maşina cu care s-a pus la cale „răpirea” este a prietenei lui Bogdan Răureanu, şi ea elevă. „E prietenul meu. A fost o glumă, după care am fost la suc”, spune Cristian Emanuel, elevul „răpit”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite