Un deputat egiptean a fost arestat după ce a atacat un post de poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un deputat egiptean a fost arestat după ce a atacat un post de poliţie
Un deputat egiptean a fost arestat după ce a atacat un post de poliţie

Un deputat al partidului aflat la putere în Egipt, acuzat că a atacat un post de poliţie pentru a-şi elibera nepotul, a fost arestat duminică după ridicarea imunităţii sale parlamentare.

Mohammed Mandhur, deputat din partea Partidului Naţional Democrat (PND) la Dechna, este acuzat că a luat cu asalt săptămâna trecută postul de poliţie din Dechna împreună cu un grup de susţinători, i-a agresat pe poliţişti şi a provocat distrugeri.

Deputatul intenţiona să-şi elibereze nepotul, care îl anunţase că se afla în postul de poliţie după ce fusese arestat într-o cafenea pentru că nu avea cartea de identitate asupra sa.

Mandhur a pătruns cu forţa în postul de poliţie alături de mai mulţi dintre susţinătorii săi, strigând: "Sunt deputat!" şi cerând ca nepotul său să fie eliberat, iar un poliţist a fost rănit în atac.

Oficialul egiptean nu a obţinut însă eliberarea nepotului său, iar persoanele care îl însoţeau au fost arestate după confruntarea cu poliţiştii.

Informat despre producerea incidentului, Ministerul de Interne şi Parchetul General au cerut ridicarea imunităţii sale parlamentare, fapt care s-a produs sâmbătă, poliţia fiind autorizată să-l aresteze pe deputatul justiţiar duminică.

Mohammed Mandhur va rămâne în arest în acelaşi post de poliţie pe care l-a atacat timp de patru zile, perioadă în care parchetul va desfăşura ancheta, notează Agerpres.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite