Ecaterina Andronescu vrea directorii de şcoli aleşi de consiliile profesorale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ecaterina Andronescu a fost prezentă la inaugurarea unei grădiniţe din Sectorul 3
Ecaterina Andronescu a fost prezentă la inaugurarea unei grădiniţe din Sectorul 3

Ministrul Educaţiei a declarat că dureşte să se modifice Legea Educaţiei astfel încât directorii şcolilor să fie aleşi de consiliile profesorale, la fel cum se procedează în cazul rectorilor, în învăţământul superior.

În acest fel, şcolile îşi pot gestiona problemele pe care le au "fără amestec politic", a declarat Ecaterina Andronescu, la conferinţa de presă ţinută la Alba Iulia, cu ocazia festivităţii de deschidere a noului an universitar.

"Eu vreau să schimbăm Legea învăţământului, în această lege să scriem că directorul este ales de consiliul profesoral şi în felul acesta scăpăm de orice ingerinţă politică. Aşa se aleg rectorii acum. Am fost rector, m-a ales comunitatea academică, ştiam că trebuie să dau socoteală comunităţii academice. Prin lege trebuie să dăm în mâna consiliului profesoral pârghiile să-l schimbe pe director, dacă nu duce şcoala în direcţia cea bună", a declarat ministrul.

Cu aceeaşi ocazie, Ecaterina Andronescu a amintit şi de Bacalaureatul profesional, care „va separa apele” în privinţa admiterii la facultate, unde nu trebuie coborâtă ştacheta. „Cei care susţin bacalaureatul naţional obţin permisul de acces în învăţământul superior, cei care optează pentru bacalaureatul profesional obţin cu această diplomă permisul de acces pe piaţa muncii. Cred că lucrul acesta este foarte limpede, nu toată lumea trebuie să facă învăţământ superior, să urmeze facultăţi”, a declarat aceasta.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite