Ecaterina Andronescu: dacă profesorii de la Bioterra sunt vinovaţi, nu mai au ce căuta acolo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ecaterina Andronescu
Ecaterina Andronescu

Ministrul Educaţiei a declarat azi, la Alba Iulia, că profesorii de la Universitatea Bioterra trebuie scoşi din unitatea de învăţământ dacă se va dovedi că sunt vinovaţi de divulgarea unor subiecte de licenţă.

"Dacă se dovedeşte că sunt profesorii anchetaţi sunt vinovaţi, nu mai au ce căuta în universitate şi o spun răspicat. Cred că universitatea are pârghii să-i scoată. În momentul în care intră în anchetă penală, ar trebui să-i şi scoată imediat din universitate", a declarat Ecaterina Andronescu.

Comisia care controlează Universitatea Bioterra se va axa pe verificarea elementelor tehnice, a adăugat ministrul. Concluziile anchetei vor fi făcute publice în momentul în care ministerul va avea raportul.

"În principiu, noi putem să cerem ARACIS o nouă evaluare, o evaluare urgentă. Poate ministerul să ceară acest lucru, iar ARACIS, după ce face evaluarea, poate să propună ministerului o sancţiune adresată universităţii, în situaţia în care sunt nereguli. Dacă se vorbeşte doar despre cei doi profesori, nu mai au ce căuta în universitate şi nu aş vrea să punem semnul vinovăţiei egale între eventuala vinovăţie a celor doi profesori şi întreaga universitate. E nedrept, trebuie să vedem ce se întâmplă acolo şi să vorbim în cunoştinţă de cauză”, a adăugat Andronescu.

Cercetările vizează acuzaţii de corupţie şi fals, la adresa cadrelor didactice.

Mai multe informaţii despre acest caz, aici: 40 de profesori universitari au fost ridicaţi de poliţişti, după percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Olt

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite