Nivelul fluviului Dunărea continuă să crească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nivelul apelor Dunării a crescut în ultimele zile
Nivelul apelor Dunării a crescut în ultimele zile

Nivelul Dunării a continuat să crească, marţi, pe sectorul teleormănean al fluviului, aflat de luni sub incidenţa codului portocaliu de avertizare hidrologică.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman, Gelu Dragomir, a declarat, pentru AGERPRES, că, la Turnu Măgurele, Dunărea a ajuns la 527 centimetri, cu 27 cm peste cota de atenţie şi cu 19 cm mai mult faţă de nivelul din prima parte a zilei precedente.

Debitul apelor fluviului a crescut, de asemenea, în zona portului Turnu Măgurele, de la 10.300 la 10.700 mc/s.

Şi la Zimnicea, în condiţiile unui debit de 10.500 mc/s, cota de atenţie de 530 cm continuă să fie depăşită, nivelul de 567 cm, atins marţi, fiind mai mare cu 21 cm în comparaţie cu cel înregistrat în prima zi a acestei săptămâni.

Potrivit sursei citate, nu sunt probleme deosebite la obiectivele hidrotehnice din administrarea Sistemului de Gospodărire a Apelor Teleorman.

În toate incintele îndiguite din Lunca Dunării se aplică măsurile de situaţii de urgenţă din faza întâi a planului judeţean de apărare împotriva inundaţiilor.

Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă din aşezările riverane Dunării sunt în stare de alertă, urmărindu-se permanent evoluţia hidrologică pe Dunăre, pentru a se interveni operativ în zonele de risc în vederea protejării populaţiei şi a bunurilor acestora.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite