Alte două operaţii pentru Cristi Minculescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alte două operaţii pentru Cristi Minculescu
Alte două operaţii pentru Cristi Minculescu

Din cauza diferenţei mari de greutate şi volum între cele două organe, cel extirpat şi cel primit, Cristi Minculescu va fi supus la alte două intervenţii chirurgicale în următoarele zile. Potrivit unui comunicat de presă emis de clinica din Regensburg, unde Cristi este internat, doctorii nu pot oferi informaţii suplimentare până la efectuarea ultimei operaţii.

Rodica  Minculescu se simte bine şi va fi externată în maximum două săptămâni.

Cristi Minculescu a ieşit din operaţie ieri, la ora 18.00. „Totul a fost bine, doctorii spun că transplantul a fost un succes. Doamne ajută!”, a declarat după operaţie Florin, fiul lui Cristi şi al Rodicăi.

„A mers excelent“

Doctorul Dorel Săndesc a spus că evoluţia lui Cristi a fost bună, în ciuda dificultăţii cazului. „Volumul extraordinar de mare al ficatului a făcut foarte dificilă scoaterea sa din cavitatea abdominală. A fost vorba de o masă de aproximativ 20 de kilograme!”, a declarat Dorel Săndesc. „Prima parte a operaţiei a avut multiple probleme şi riscuri serioase, rupturi de vase şi aşa mai departe, dar, în ciuda acestui fapt, a mers excelent. Primele semne sunt pozitive, ficatul şi-a reluat funcţia.

Încă nu putem să declarăm că totul va fi bine, urmează o perioadă grea”, a adăugat el. Doctorul Săndesc a ţinut să mulţumească echipei de medici, profesorul Schlit, profesorul Graff şi medicul de origine română, Pompiliu Piso, cei care au efectuat operaţia.

image

Operaţia lui Cristi a durat mai puţin decât era preconizat

Înainte de intervenţia chirurgicală, Cristi şi Rodica Minculescu au transmis un mesaj special pentru „Adevărul”: „Vă mulţumim mult de tot pentru iniţiativa şi susţinerea nobilă de care daţi dovadă. Sunteţi «Adevărul» adevărat ! Cu mult respect şi drag, Cristi şi Rodica Minculescu. Doamne ajută!”.

Operaţia a început de dimineaţă

Rodica Minculescu a intrat în sala de operaţie la 8.00, ora României. Acesteia i-a fost prelevat 65% din volumul ficatului, împreună cu vasele de sânge şi canalele biliare aferente. Cristi a intrat în sala de operaţie mai devreme decât era preconizat, pentru ca intervenţiile chirurgicale să aibă loc simultan, aşa cum este recomandat.

La ora 14.30, doctorul Dorel Săndesc declara pentru ziarul „Adevărul” că „ficatul Rodicăi a fost prelevat”. În acest timp, operaţia de extirpare a ficatului bolnav a lui Cristi Minculescu începuse. „Intervenţia chirurgicală a lui Cristi e complicată. Este un caz particular, foarte dificil, dar până acum merge bine”, declara doctorul Săndesc la acea oră. Acesta a ţinut să menţioneze că nu a participat efectiv la operaţie şi că nu a fost anestezistul celor doi pacienţi. „Am venit pentru ei, pentru că îmi sunt prieteni buni, iar echipa medicală a fost incredibilă şi m-a lăsat să le fiu alături în sala de operaţie”, preciza acesta.

image

Rodica Minculescu s-a trezit imediat după intervenţie

La ora 15.30, Cosmin Nicoară declara pentru „Adevărul” că solistul Iris „a intrat în faza finală a operaţiei”. A urmat revizia finală, la fel de importantă. „Trebuie ca medicii să aşeze toate organele la locul lor şi să plaseze, în locul în care a fost ficatul mărit, o bulă de aer care se va dezumfla cu timpul”, preciza Nicoară.

image

Am venit pentru ei, pentru că îmi sunt prieteni buni, iar echipa medicală a fost incredibilă şi m-a lăsat să le fiu alături în sala de operaţie.

image



Dorel Săndesc, medic

Citiţi aici: Sute de gânduri bune pentru Cristi Minculescu şi Relu Marin, clăparul Iris:„Iris este familia mea“


Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite