Alte două bănci americane în faliment

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile federale au anunţat închiderea a încă două bănci de mici dimensiuni, Haven Trust Bank (statul Georgia) şi Sanderson State Bank (Texas). Agenţia Federală de Garantare a

Autorităţile federale au anunţat închiderea a încă două bănci de mici dimensiuni, Haven Trust Bank (statul Georgia) şi Sanderson State Bank (Texas). Agenţia Federală de Garantare a Depozitelor Bancare (FDIC) a luat în administrare cele două instituţii. Acestea ridică numărul falimentelor bancare din SUA, numai în acest an, la 25. Anul trecut s-au înregistrat doar trei falimente. Căderea băncilor Haven Trust şi Sanderson State va costa FDIC aproximativ 212,5 milioane de dolari.

Haven Trust Bank va fi preluată de banca regională BB&T Corp, care a fost de acord să preia depozitele acesteia. BB&T va cumpăra o parte din activele Haven în valoare de 55 milioane de dolari, restul fiind adminstrate în continuare de FDIC. La începutul acestei luni, Haven Trust avea active în valoare de 572 milioane de dolari şi depozite de 515 milioane de dolari.

Băncile din SUA, în dificultate

La rândul său, Sanderson State Bank va fi absorbită de Pecos County State Bank, care va cumpăra active în valoare de 3,8 milioane de dolari. Sanderson State avea active de 37 milioane de dolari şi depozite de 27,9 milioane de dolari.

Pe de altă parte, Jim Rogers, un cunoscut investitor american şi partener de afeceri al lui George Soros, a declarat că majoritatea băncilor americane „sunt pur şi simplu falimentare”. În opinia lui, planul autorităţilor federale de salvare a băncilor este greşit, pentru că „nu face decât să-i scoată din încurcătură pe bancherii incompetenţi cu ajutorul banilor publici“.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite