7.000 dolari pe cap de migrant traficat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră maramureşeni au izbutit destructurarea unei reţele de trafic de migranţi, care acţiona de luni de zile pe teritoriul României. Traficanţii, români şi ucraineni,

Poliţiştii de frontieră maramureşeni au izbutit destructurarea unei reţele de trafic de migranţi, care acţiona de luni de zile pe teritoriul României.

Traficanţii, români şi ucraineni, erau un exemplu de organizare: racolau potenţiali migranţi, de obicei asiatici, se ocupau de documente, transport şi cazare în ţara noastră, după care îi direcţionau către Vest, încercând să-i treacă ilegal graniţa cu Ungaria.

Dacă nu reuşeau să păcălească vigilenţa vameşilor, traficanţii îşi abandonau victimele în zona Centrului de Azil din Somcuţa Mare.

Pentru serviciile prestate, membrii reţelei încasau sume cuprinse între 5.000 şi 7.000 de dolari americani de la fiecare migrant.

Primele informaţii despre îndeletnicirile traficanţilor au ajuns la urechile poliţiştilor la începutul lunii august. Atunci s-a aflat şi numele capului reţelei, Vasile Iurcuţ, de 32 de ani, care, împreună cu cei şase locotenenţi ai săi, avea deja în “palmares” zeci de migranţi traficaţi şi câştiguri de sute de mii de dolari.

După mai bine de trei luni de filaj, anchetatorii au operat primele arestări. Pe 12 noiembrie, au fost prinşi în flagrant patru membri ai reţelei, printre care şi şeful Iurcuţ, precum şi şase pakistanezi traficaţi de grupare. Două zile mai târziu, au fost identificaţi şi încătuşaţi şi ultimii trei membri ai reţelei.

Toţi traficanţii de carne vie au primit mandate de arestare. Cei şase pakistanezi au renunţat la mirajul Vestului şi au solicitat obţinerea statutului de refugiat în România.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite