Aglomeraţie pe şosele: se circulă bară la bară pe DN1 chiar de la ieşirea din Capitală / Află cum poţi evita aglomeraţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii care vor să petreacă de Ziua Muncii pe Valea Prahovei au luat cu asalt drumul spre munte, astfel că traficul se desfăşoară cu greutate pe DN1, circulându-se bară la bară, anunţă Centrul Infotrafic.

Cu viteză redusă se circulă, tot din cauza aglomeraţiei, şi în zonele Bărcăneşti şi Comarnic. Poliţia Rutieră îi sfătuieşte pe şoferi să fie prudenţi în trafic, pentru a evita producerea de accidente.

Pentru a evita aglomeraţia, poliţiştii le recomandă şoferilor rutele alternative: DN1 A, Bucureşti- Ploieşti- Vălenii de Munte-Cheia-Săcele-Braşov şi DN71, Bucureşti- Târgovişte-Moroeni- Sinaia.  Află aici care sunt cele mai aglomerate drumuri spre munte.

Turiştii care pleacă mâine de pe litoral şi vor să evite haosul din trafic la sfârşitul săptămânii, au la dispoziţie mai multe trasee ocolitoare. Află aici care sunt rutele ocolitoare propuse de Poliţia Rutieră.

Peste 2.000 de agenţi de la Poliţia Rutieră sunt în stradă în perioada vacanţei de 1 Mai, pentru asigurarea  fluenţei traficului pe principalele artere din zonele turistice şi de agrement, precum şi pe traseele de acces către aceste zone, pentru a evita producerea accidentelor şi ambuteiajelor în trafic, dar şi pentru fluidizarea şi controlul circulaţiei în marile oraşe şi pe principalele căi de comunicaţie spre staţiunile turistice montane şi litoral, informează IGPR.

Cum să eviţi aglomeraţia din trafic:

Pentru evitarea aglomeraţiei pe DN 1 Bucureşti - Ploieşti se recomandă folosirea rutei alternative DN 1A Bucureşti - Buftea - Ploieşti.

În cazul aglomerării segmentului Ploieşti - Braşov al DN1 (Valea Prahovei), se poate circula pe DN 1A Ploieşti - Vălenii de Munte - Cheia - Săcele - Braşov.

O altă rută care poate fi utilizată pentru a se ajunge pe Valea Prahovei este DN 7 Bucureşti - Bâldana - DN71 Bâldana - Tîrgovişte - Pucioasa - Sinaia.

Totodată, pentru evitarea aglomeraţiei pe Autostrada A1 Bucureşti - Piteşti, se poate folosi, ca rută alternativă, DN 7 Bucureşti - Găieşti - Piteşti.

Pe de altă parte, pentru Autostrăzile A2 Bucureşti - Constanţa şi A3 Gilău - Turda se recomandă ca rute alternative DN 2 Bucureşti - Urziceni - DN 2A Urziceni - Slobozia - Hârşova - Constanţa, respectiv DN 1 Turda - Cluj Napoca.

Automobiliştii care pleacă din Constanţa şi doresc să ajungă în Bulgaria au o rută alternativă în cazul aglomerării DN39 - Constanţa - Agigea - Vama Veche. Aceasta este DN38 - Constanţa - Agigea - Techirghiol - Negru Vodă.

De asemenea, ca alternativă la DN 5 Bucureşti - Giurgiu, poate fi folosită ruta DN6 - Bucureşti - Ghimpaţi - DN5 B - Ghimpaţi - Giurgiu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite