Pakistan: Un liceu şi o clinică au fost distruse într-un atentat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pakistan: Un liceu şi o clinică au fost distruse într-un atentat
Pakistan: Un liceu şi o clinică au fost distruse într-un atentat

Un liceu şi o clinică au fost distruse vineri într-un atentat produs într-un sat din nord-vestul Pakistanului, devenit teatru al unor violenţe sângeroase soldate cu peste 300 de morţi în cursul acestei luni, au anunţat surse oficiale locale, citate de AFP.

O clădire din Shahukhel, care adăpostea ambele instituţii, a fost dărâmată de o explozie în care au fost folosiţi peste 80 de kilograme explozibil, a indicat un responsabil al administraţiei locale.

Atentatul nu s-a soldat cu victime, clădirea fiind liberă în momentul deflagraţiei.

Sute de şcoli, în special de fete, au fost distruse în ultimii ani în atentate comise în zonele tribale din nord-vestul Pakistanului, la graniţa cu Afganistanul, devenite fief al talibanilor şi al combatanţilor islamişti afiliaţi Al-Qaida.

La 17 octombrie, forţele guvernamentale au lansat o ofensivă de anvergură, pentru preluarea controlului asupra regiunii.

Pe de altă parte, numărul victimelor atentatului comis miercuri, într-o piaţă aglomerată din Peshawar /nord-vest/, a crescut la 118 morţi, între care 31 femei şi 24 copi, conform celui mai recent bilanţ furniat de surse oficiale pakistaneze. Peste 120 de persoane sunt rănite, starea a 25 din aceste fiind gravă, a precizat o sursă medicală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite