Se judecă de doi ani cu cel care i-a distrus casa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Se judecă de doi ani cu cel care i-a distrus casa
Se judecă de doi ani cu cel care i-a distrus casa

Ana Cioară locuieşte într-o casă dărăpănată, fără curent şi fără căldură, distrusă în urma unui accident. Un tânăr din Cugir a intrat cu tractorul în locuinţa femeii, în luna ianuarie 2008. De atunci, cei doi se judecă pentru repararea casei.

O femeie cu dizabilităţi din oraşul Cugir locuieşte de aproape doi ani într-o casă distrusă în urma unui accident rutier. Un tractor i-a rupt gardul, i-a crăpat pereţii şi i-a distrus fărâma de bunuri pe care le avea. Deşi a trecut atâta timp de la incident, Ana Cioara locuieşte în aceeaşi casă, care stă să se dărâme, fără curent, căldură sau apă.    

„Dreptatea nu ţine cu cei săraci“

Pe Ana Cioară, în vârstă de 32 de ani, greutăţile nu au ocolit-o. Născută în urma unui viol, şi-a petrecut copilăria în centrele de plasament. Fiind încadrată ca şi persoană cu dizabilităţi, s-a luptat din greu pentru a face faţă problemelor. După moartea mamei sale, în anul 2005, femeia a început să-şi renoveze casa dărăpănată. „M-au ajutat oamenii cu ce au putut, cu bani, cu materiale. Părintele Mircea Croitoru a fost alături de mine. Am primit sprijin şi din partea vecinilor şi aşa mi-am terminat casa de reparat, prin toamna lui 2007. Nu m-am bucurat mult de ea, pentru că, în data de 14 ianuarie 2008, Octavian Oneţ mi-a intrat în casă cu tractorul. Noroc că eram plecată în vecini, că altfel mă omora acolo“, povesteşte cu lacrimi în ochi Ana Cioară. Deşi vinovatul a promis că se va ocupa personal de reabilitatea locuinţei, acest lucru nu s-a întâmplat.
„Mi-a făcut o reparaţie de mântuială, mi-a cârpit în batjocură casa. Am fost la Primărie şi, în faţa martorilor, s-a fixat termenul de 15 martie 2008 pentru lucrările de consolidare. Nu a mai venit. Am fost la Poliţie şi am depus plângere. De atunci mă tot judec cu el. Acum vrea să mă scoată pe mine vinovată. Dreptatea nu ţine cu cei săraci“, a mai spus Ana Cioară.
Termenul următor în procesul intentat bărbatului este 11 noiembrie. „Imediat după accident, cu spijinul părinţilor mei, am reparat peretele casei avariate. În acest sens am cumpărat cărămidă, bolţari, ciment, var şi nisip. Susţin că am reparat integral prejudiciul“, spune Octavian Oneţ, în vârstă de 25 ani, din Cugir.

Se caută soluţii

Iarna bate la uşă, iar femeia riscă să moară fie de frig, fie din cauza casei ce stă să se dărâme. „Casa nu mai prezintă siguranţă. Noi ne străduim să-i găsim o locuinţă, măcar pe perioada iernii. A mai avut o garsonieră, pe care a părăsit-o. De asemenea, oamenii profită de ea şi îi fac tot felul de răutăţi. Este un suflet nefericit“, a spus Rodica Florea, viceprimarul oraşului Cugir.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite