În 2009, disponibilizări la Kraft Foods

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 500 de angajaţi ai Kraft Foods vor fi trimişi în şomaj anul viitor, reprezentanţii companiei anunţând că îşi mută producţia în Bulgaria. „Businessul merge foarte bine în

Aproape 500 de angajaţi ai Kraft Foods vor fi trimişi în şomaj anul viitor, reprezentanţii companiei anunţând că îşi mută producţia în Bulgaria. „Businessul merge foarte bine în România, dar locaţia nu ne putea permite extinderea capacităţilor de producţie”, a explicat Doina Cavache, Corporate Affairs Manager.

Închiderea fabricii presupune trimiterea în şomaj a 440 de angajaţi. „Nici un angajat nu va fi disponibilizat anul acesta, ci din mai 2009. Le vom acorda un pachet compensatoriu”, a mai declarat Cavache. Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de contractul colectiv de muncă, potrivit căruia vor primi şase salarii brute (pentru o vechime în muncă mai mică de 20 de ani) sau nouă salarii brute (peste 20 de ani de vechime).

Autorităţile locale din Braşov s-au arătat dispuse vineri să ofere un teren în oraş, astfel încât compania să îşi poată extinde activitatea şi nu să relocheze operaţiunile în Bulgaria.

Fabrica de ciocolată din 1899

Primul atelier de dulciuri a fost înfiinţat în 1899. Fabrica de prăjituri „Hess” a supravieţuit celor două războaie mondiale şi a început să se extindă începând din 1921. Din 1954 dulciurile se fac la „Dezrobirea”. În 1994, Kraft Foods a achiziţionat  fabrica braşoveană, investind peste 28 milioane de dolari.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite