ŞOCANT! Un bebeluş a murit de pneumonie după ce a fost diagnosticat cu roşu în gât

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi părinţi din satul Moreni, judeţul Iaşi, o acuză pe medicul de familie Mirela Gafencu că nu le-a dat reţetă gratuită pentru copilul lor de o lună, care a murit după câteva zile. „Adevărul de Seară“ lansează o campanie de ajutorare a familiei rămase fără copil.

Nu au avut bani de pastile, iar fetiţa a murit. În timp ce doctorul spune că joi, când a consultat-o, fata avea o simplă răceală, rezultatele necropsiei date azi arată că bebeluşul a murit de pneumonie.

Citeşte şi:

Bebeluş de numai trezi zile, ars în incubator

Bebeluş lăsat fără pastile gratuite

Tragedia s-a produs duminică noapte, la doar trei zile după ce Constantina Struţ, în vârstă de o lună, a fost dusă de părinţi la medicul de familie Mirela Gafencu din comuna Prisăcani. „Ne-a spus că are roşu-n gât şi ne-a dat o reţetă necompensată, deşi am zis că noi trăim dintr-un şomaj. Am bătut la toate uşile, dar nu am găsit 35 de lei să-i cumpăr pastilele“, s-a plâns Mihaela Struţ, mama bebeluşului.

„Avea rinofaringită. Dacă îmi spuneau că n-au bani, le dădeam pastile din dulapul cabinetului. Sunt şi variante gratuite la medicamentele prescrise. Eu ştiu că mai au şi alocaţiile copiilor. Trebuiau să urmărească fata şi să cheme Salvarea dacă au văzut că starea ei s-a agravat“, a  spus doctorul Gafencu.

Pentru că părinţii bebeluşului decedat mai au trei copii minori şi trăiesc din ajutorul de şomaj de 493 de lei pe lună al tatălui, „Adevărul de Seară“ lansează o campanie de sprijin al familiei. Firma de pompe funebre Drăgan din Iaşi a donat sicriu ş cruce, iar alţi oameni de afaceri au dat deja bani pentru înmormântare. Donaţii se pot face în contul RO08OTPV140000329174RO01, deschis la OTP BANK, sucursala Tudor Vladimirescu din Iaşi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite