Şi deţinuţilor le pasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O adolescentă bolnavă de osteomielită va putea folosi în fiecare lună 1.000 lei pentru tratament

Începând de astăzi, Loredana, o fetiţă de 13 ani din Dăbuleni, bolnavă de osteomielită, poate folosi pentru tratament o parte din suma de 6100 lei. Şase deţinuţi din cadrul Penitenciarului pentru Minori şi Tineri  (PMT) din Craiova au confecţionat, dimp de două săptămâni, 2000 de mărţişoare. Banii obţinuţi din vânzare vor fi folosiţi pentru tratamentul Loredanei, o fată din Dăbuleni, grav bolnavă.

Deţinuţii din penitenciar s-au deplasat ieri, însoţiţi de cadre ale penitenciarului, la Şcoala Nr. 1 din Dăbuleni, unde au avut parte de o surpriză.

„Elevii din clasele I-III au desfăşurat un adevărat spectacol, iar cei din clasa a VII-a ne-au primit cu braţele deschise. Nu ne aşteptam la aşa manifestare. Loredana era şi ea acolo, părinţii la fel. Reprezentanţii fundaţiei „Cuvântul care zideşte” au scos din cont 1000 lei şi i-au dat părinţilor, pentru ca fata să se recupereze. În fiecare lună cei din fundaţie vor da pentru tratament aceeaşi sumă, de 1000 lei. Toţi banii îi ajung fetei pentru tratament şase luni”, a declarat Mircea Bârchi, instructor de educaţie în cadrul PMT Craiova şi coordonatorul programului „Un mărţişor de suflet. Şi nouă ne pasă!”.

Prea bolnavă să mai meargă la şcoală
Deţinuţii au fost însoţiţi ieri de purtătorul de cuvânt al PMT, Doina Preduţ, de referentul Liana Petricică şi Cătălin Popescu, din cadrul departamentului de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială a penitenciarului. „Noi aveam ceva temeri, credeam că o să fie o emoţie prea mare din partea fetei. Trebuie menţionat că adolescenta avea note foarte bune la şcoală, peste 8, iar profesorii au spus că este o persoană consecventă. În ultima perioadă însă nu a mai participat la ore, pentru că boala nu îi mai permitea. A fost obligată să vină la Craiova, să facă ore de recuperare la o clinică privată”, a completat Mircea Bârchi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite