Buzău: A fost destructurată o reţea specializată pe trafic de persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Buzău: A fost destructurată o reţea specializată pe trafic de persoane
Buzău: A fost destructurată o reţea specializată pe trafic de persoane

Trei membri ai unei grupări infracţionale din Buzău specializată pe trafic de persoane şi înşelăciune cu consecinţe grave au fost arestaţi, iar alţi doi au fost daţi în urmărire generală.

În urma a opt percheziţii domiciliare efectuate concomitent de poliţişti, au fost ridicate sume de bani, sisteme informatice şi înscrisuri şi au fost indisponibilizate trei autoturisme de lux şi un apartament din municipiul Buzău.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, împreună cu procurori din cadrul DIICOT - Biroul Teritorial Buzău, au stabilit că în perioada 2008-2009, suspecţii Cloşcă Neluţu de 32 de ani, Răducanu Alina-Elena de 22 de ani, C.R.G. de 32 de ani, R.M.I. de 31 de ani, R.C.R. de 30 ani şi C.M.F. de 28 de ani au racolat mai multe tinere din judeţul Buzău, pe care le-au transportat în Italia, unde acestea au fost determinate să se prostitueze în folosul membrilor grupului, în acest mod fiind obţinută suma de aproximativ 200.000 de euro. Totodată, doi dintre membrii grupului (R.M.I. şi R.C.R.) sunt suspectaţi că, folosind adeverinţe de salariat întocmite în fals ce atestau că erau angajaţi ai unei societăţi din Spania, au obţinut de la o bancă din România un împrumut în valoare de 240.000 de euro. Pentru administrarea probatoriului, poliţiştii au colaborat cu autorităţile similare din Italia şi Spania.

Pe 16 octombrie a.c., în baza autorizaţiilor de percheziţie emise de Tribunalul Buzău, au fost efectuate opt percheziţii domiciliare la locuinţele suspecţilor, ocazie cu care au fost ridicate în vederea cercetărilor sume de bani, mai multe sisteme informatice şi înscrisuri. De asemenea, au fost indisponibilizate trei autoturisme de lux şi un apartament din municipiul Buzău.

În urma acţiunii efectuate, Tribunalul Buzău a emis pe numele a trei dintre membrii grupului mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile, pentru comiterea infracţiunilor prevăzute şi pedepsite de art. 7 şi art. 8 din Legea nr. 39/2003, iniţierea, constituirea şi aderarea la un grup infracţional organizat, art. 12 din Legea nr. 678/2000, trafic de persoane, şi art. 215 alin. 1,2,3 şi 5 din Codul penal, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Instanţa a emis pe numele lui Cloşcă Neluţu şi Răducanu Alina Elena mandate de arestare preventivă în lipsă, aceştia nefiind găsiţi la domiciliu. Cei doi au fost daţi în urmărire naţională, în prezent fiind efectuate activităţi pentru prinderea lor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite