Descinderi la locuinţele unor hoţi care au furat marfă din Franţa în valoare de 1,5 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Inspectoratul General de Poliţie desfăşoară zece percheziţii la locuinţele unor hoţi români care au furat produse din mai multe magazine din Rennes (Franţa), în valoare de 1,5 milioane de euro.

Poliţiştii percheziţionează domiciliile a 10 învinuiţi, cercetaţi de către Tribunalul de Mare Instanţă din Rennes, Franţa, pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi  furt calificat cu consecinţe deosebit de grave pe teritoriul statului francez.

În fapt, autorităţile franceze efectuează cercetări cu privire la 21 de fapte de furt, comise de către cetăţeni români, în perioada iulie 2010 - decembrie 2011, marfa sustrasă din magazine constând în mare parte din aparatură optică medicală şi aparatură informatică.

Valoarea estimată a prejudiciului este de  1,5 milioane de euro.

Acţiunea a fost declanşată în urma cooperării judiciare internaţionale cu autorităţile  judiciare franceze,  D.I.I.C.O.T. primind mai multe cereri de asistenţă judiciară internaţională, în vederea tragerii la răspundere penală a inculpaţilor aflaţi  pe teritoriul statului român.

La acţiune participă şi luptători S.I.A.S. – I.G.P.R., dar şi 2 ofiţeri de poliţie şi 2 magistraţi francezi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite