Se deschid ştrandurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

băcăuani preferă locurile de agrement amenajate pentru plajă şi baie. În Bacău sunt două ştranduri şi Insula cu lacul de agrement. Deocamdată, numai ştrandul Letea şi Insula sunt

băcăuani preferă locurile de agrement amenajate pentru plajă şi baie. În Bacău sunt două ştranduri şi Insula cu lacul de agrement. Deocamdată, numai ştrandul Letea şi Insula sunt deschise, deoarece ştrandul Tineretului va fi concesionat, iar licitaţia nu a fost încă organizată. La ştrandul Tineretului, primăria a cheltuit anul trecut circa 7 miliarde de lei pentru igienizare şi apa din bazin, iar în acest an va încerca o altă soluţie. "Vom da ştrandul în concesiune unei firme, care va avea obligaţia să păstreze destinaţia acestuia ca parc de distracţii sau loc pentru agrement", a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Bacău, Ionuţ Tomescu. ştrandul Letea are o capacitate de câteva sute de locuri, iar Insula de agrement poate primi chiar şi câteva mii de amatori de plajă. Primăria va organiza la Insulă "Zilele berii", Festivalul motocicliştilor şi mai multe concerte.

4 lei biletul
Temperaturile ridicate înregistrate în ultimele zile îi determină pe şefii Iaşiului să deschidă ştrandul. Letiţia Palaga, şefa Direcţiei de Administrare a Patrimoniului Public-Privat din cadrul primăriei, spune că, în maximum două zile, ştrandul din centrul oraşului va fi deschis. "Astăzi sau, cel târziu, mâine vom umple bazinul cu apă. Până acum nu am putut face acest lucru, din cauza temperaturilor destul de scăzute", a precizat Palaga. Tarifele stabilite pentru vara acestui an nu depăşesc câteva zeci de mii de lei. Astfel, un bilet de intrare la ştrand îi va costa pe ieşeni 4 lei noi, iar copiii sub 7 ani şi pensionarii nu vor avea de plătit decât 1 leu nou. Ieşenii care vor dori să închirieze o barcă pentru o oră vor trebui să scoată din buzunar 5 lei noi. şefii municipalităţii au anunţat şi deschiderea bazei de tratament Purcica. "Aici nu vin doar bătrânii pentru tratament, ci şi tinerii, pentru a se bronza", a mai declarat Letiţia Palaga. Dacă vor dori să se expună la soare timp de o oră, ieşenii vor avea de plătit un bilet care costă 3 lei noi. Pentru un tratament cu nămol, vor trebui să plătească 2 lei noi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite