Delegaţiile deputaţilor: Peste 42.000 de euro cheltuiţi în iunie pe călătorii din SUA până în Cambodgia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deplasările în străintătate ale deputaţilor, din luna iunie, au costat peste 180.000 de lei, echivalentul a peste 42.000 de euro. Fie că a fost vorba de Statele Unite ale Americii sau de Cambodgia, costurile plecărilor au acoperit transportul, cazarea şi diurnele oficialilor de la Camera Deputaţilor.

Luna iunie a acestui an a cuprins 23 de delegaţii peste hotare pentru îndeplinirea unor misiuni cu character temporar pentru deputaţii români. Destinaţiile lor au inclus ţări precum SUA, Franţa, Germania, Danemarca, R. Moldova, Cambodgia, Grecia, Ungaria, Bulgaria sau Macedonia.

Site-ul Camerei Deputaţilor arată că oficialii români au participat la diferite lucrări ale organizaţiilor internaţionale, subiectele acestora fiind diferite şi vizând de la lupta împotriva HIV/SIDA (deplasarea în Cambodgia), până la fotbal (deplasarea în Ungaria), informează Mediafax.

Suma totală cheltuită pe transport, cazare şi diurnele deputaţilor, în luna iunie, a depăşit 180.000 de lei, sau peste 42.000 de euro. Cea mai lungă deplasare a fost de 17 zile, fiind făcută de deputatul Mircea Lubanovici, din cadrul PD-L Diaspora, şi a costat peste 5.300 de lei.

Cea mai mare sumă cheltuită în primă lună a verii a fost de 22.276 de lei, peste 5.000 de euro, fiind alocată participării la reuniunea Comisiei pentru probleme economice şi dezvoltare a APCE. Aceasta a inclus transportul la Paris, Strasbourg şi Bruxelles, cazarea şi diurnele a trei trei parlamentari pe parcursul a şapte zile de delegaţie.

Cea mai mică sumă a fost în cuantum de 322 de lei, aceasta fiind cheltuită pe transportul în Ungaria a 14 parlamentari, pe o durată de trei zile, aceştia fiind prezenţi la turneul interparlamentar de fotbal organizat de Parlamentul Ungariei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite