Un bebeluş declarat mort trăieşte!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un bebeluş declarat mort trăieşte!
Un bebeluş declarat mort trăieşte!

O familie din satul Podgoria a aflat că fetiţa lor este în viaţă, deşi o asistentă le-a spus că bebeluşul a murit la câteva zile după naştere. Irina Marhaş a născut prematur, la 13 august, prin cezariană. Fetiţa de numai 450 de grame a fost dusă la incubator, iar după trei zile părinţilor li s-a spus că aceasta a murit.

De la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Oradea, părinţii Irina Marhaş şi Rezi Sandor, din satul Podgoria, au aflat, marţi, că fiica lor pe care o credeau moartă este în viaţă.

Cei doi au fost la maternitate pentru a semna documentele necesare pentru întocmirea certificatului de naştere al bebeluşului, pe care l-au plâns timp de două săptămâni.

Irina Marhaş a născut la 13 august, prematur, prin cezariană, iar micuţa de numai 450 de grame a fost diagnosticată cu hidrocefalie internă, splina bifidă ocultă şi o malformaţie la mâna dreaptă. Fetiţa a fost dusă imediat în incubator, iar mama a fost internată la secţia de terapie intensivă pentru a-şi reveni după operaţia suferită.

Personalul medical i-a anunţat pe părinţi că este posibil ca bebeluşul să nu reziste şi să moară. „Ne-au spus că fetiţa este foarte bolnavă, iar dacă va trăi va fi cu handicap. Am vizitat fetiţa la incubator de două ori“, a spus Rezi Sandor.

La trei zile de la naştere, părinţii au fost anunţaţi de o asistentă că fetiţa ar fi murit.  „M-au şi pus să semnez o hârtie prin care renunţ să ridic corpul copilului, care va fi incinerat în spital“, a mai afirmat tatăl micuţei. Fetiţa are acum 700 de grame, creşte în greutate, dar rămâne cu sechele datorită malformaţiilor pe care le are la creier şi la mâna dreaptă.

Ea rămâne în incubator până când va putea supravieţui fără aparate. „Noi am crezut că este moartă şi am jelit-o două săptămâni. Am fi putut fi lângă ea în tot acest timp“, a declarat mama.

Contradicţii

Doctorul Liana Antal, directorul maternităţii, îi contrazice pe părinţi. „Copilul a fost şi este în continuare în îngrijirea secţiei de Terapie Intensivă Neonatologie. Mama nu a vizitat niciodată fetiţa pe perioada cât a fost spitalizată“, a spus Antal.

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, Marius Pârcioagă,  consideră că există posibilitatea ca, la externare, mama copilului să fi fost indusă în eroare.

„Probabil că a fost o lipsă de de comunicare între personalul spitalului şi familie. Însă copilul a fost îngrijit foarte bine. Dar şansele de supravieţuire sunt mici, din cauza malformaţiilor“, a spus Pârcioagă. 

image

Noi am crezut că este moartă şi am jelit-o două săptămâni. Am fi putut fi lângă ea în tot acest timp.

image


Irina Marhaş
mama

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite