Prea puţini cumpără detectoare de gaz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comercianţii care vând detectoare de gaz spun că vânzarea lor e deocamdată o afacere proastă din  cauza preţului: 600 de lei bucata.

Montarea detectoarelor automate de gaze în încăperile cu ferestre termopan, unde funcţionează aragaze sau centrale,  este obligatorie.  Hunedorenii nu se grăbesc însă să-şi instaleze acest dispozitiv. Costul total este de aproape 600 de lei.  Florentina Maghiar, responsabil PR regional la E.ON România, a spus că, la 31 decembrie 2008, 950 de consumatori din Deva şi 800 din municipiul Hunedoara au solicitat avize pentru detectoare.
Maghiar a mai spus că trebuie instalate peste 12.000 de detectoare de gaz la Deva şi 15.000 la Hunedoara. Loredana Barb, administratorul unui magazin de specialitate,  ne spune că a vândut 10 detectoare de când comercializează produsul. „Clienţii habar nu au ce trebuie să facă. Nu ştiu ce firme sunt agreate să instaleze sau că au nevoie de un proiect.  Eu le spun toate acestea, iar atunci unii renunţă să mai cumpere”, spune Barb.

Ieftin e mai scump

Csaba Doboş conduce o firmă care instalează detectoare. „Cei mai mulţi clienţi fac parte din categoria celor care au primit termen de conformare dat de E.ON Gaz. Ei sunt constrânşi de faptul că  li se va tăia gazul dacă nu respectă termenul primit, care este de trei luni. Numărul celor care-şi instalează detectoare din proprie iniţiativă este infim. Costul total al investiţiei este între patru şi şase sute de lei”, spune Doboş. Potrivit specialistului, cei care cumpără un detector la un preţ sub 200 de lei se păcălesc, pentru că este de proastă calitate sau neomologat.
Specialiştii avertizează că cei care întârzie să instaleze aceste dispozitive îşi expun familia unui risc foarte mare. Scurgerile de gaz nedetectate provoacă asfixia sau explozii extrem de violente.

Etape de montare
Consumatorii trebuie să sune la Relaţii cu Clienţii E.ON Deva (tel. 0354.40.33.69) sau Hunedoara (0354.40.33.69) unde primesc aviz pentru montare. Aici consumatorul poate afla datele de contact ale firmelor autorizate ANRE. Firma aleasă va întocmi un dosar tehnic pe care îl va depune spre avizare tehnică la E.ON Gaz Distribuţie. După avizare va instala detectorul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite