Covasna: Spitalul de cardiologie a consumat banii alocaţi de Minister

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele 3 milioane de euro alocate de Ministerul Sănătăţii pentru acest an Spitalului de Cardiologie Covasna au fost consumate şi ar mai fi nevoie de alte două milioane de euro ca spitalul să ajungă fie modernizat în întregime.

Directorul unităţii, Monica Sporea, a declarat corespondentului NewsIn că din banii primiţi până acum s-a reuşit izolarea termică exterioară, repararea acoperişului, a conductelor la Vila de copii, la Pavilionul D se lucrează în interior şi a fost turnat bazinul de hidroterapie pentru a se pune gresie, urmând ca apoi să fie fixate şi geamurile.

„Foarte bine s-a lucrat, am fost şi la minister să cerem o suplimentare de fonduri, s-a promis că se încearcă redistribuirea de la alte spitale. Pentru acest an s-ar mai putea cheltui 3 milioane de lei, acum se lucrează pe banii constructorului. Se intervine pe pavilioane, pe bucăţi, le mulţumim pacienţilor că ne-au înţeles”, a afirmat managerul spitalului pentru NewsIn.

Cei mai mulţi bani au intrat în reabilitarea structurii clădirii, care era foarte afectată de trecerea multor ani în care nu s-a intervenit, precum şi în punerea în funcţiune a centralei termice, a reţelei de apă şi înclăzire sau pentru izolarea termică exterioară.

Investiţiile în modernizarea şi reabilitarea Spitalului de Cardiologie au atras şi economii substanţiale în ceea ce priveşte costurile la gaz şi electricitate, ca urmare a scăderii pierderilor din sistemul învechit. Astfel, dacă înainte spitalul consuma 36.000 de metri cubi de apă lunar, acum s-a ajuns la 6.000 de mc, iar la energia termică şi gaz s-a ajuns la o treime din costuri faţă de anii trecuţi.

„În luna asta plăteam deja 150.000 de lei gazul, acum vine 30 – 40.000 de lei, ceea ce este extraordinar pentru spital, o să fie foarte bine, suntem printre puţinele spitale fără datorii”, a mai spus Monica Sporea.

Pentru a încheia toate lucrările necesare, unitatea medicală ar mai avea nevoie de alte 2 milioane de euro, astfel încât la tot ce s-a făcut până acum să se adauge şi iluminatul extern, repararea aleilor sau restul clădirilor necuprinse în programul din acest an.
Până acum, în toate clădirile unde s-a intervenit lucrările au mers bine şi acestea sunt funcţionale, fiind aproape gata.

La Spitalul de Cardiologie se tratează anual circa 16.000 de oameni din întreaga ţară, în general numărul cererilor depăşindu-l pe cel al locurilor disponibile, în special în timpul verii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite