Cât costă zborul cu avionul privat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tot mai mulţi timişoreni aleg să-şi cumpere aparate de zbor, astfel că în hangarul Aeroportului Utilitar Timişoara stau în chirie trei avioane, trei elicoptere şi două motodeltaplane

Tot mai mulţi timişoreni aleg să-şi cumpere aparate de zbor, astfel că în hangarul Aeroportului Utilitar Timişoara stau în chirie trei avioane, trei elicoptere şi două motodeltaplane private.

Preţul unui avion variază între 30.000 euro şi 100.000 de euro, în funcţie de caracteristici. Pe lângă această sumă, timişorenii cu avioane plătesc o taxă de 500 de euro pentru reviziile efectuate o dată la 100 de ore de zbor. Chiria în hangar costă 100 de euro, la care se adaugă 10 euro pentru programarea zilei decolării.

Agricultură cu avioane istorice

Proprietarii îşi folosesc aparatele de zbor pentru agrement şi taximetrie aeriană. Pe lîngă cele opt aparate de zbor particulare, Aeroportul Utilitar Timişoara găzduieşte şi trei avioane care aparţin instituţiei. Aparatele de zbor au fost construite în anii `80 şi sunt considerate "avioane istorice". Cu toate acestea, timişorenii le închiriază pentru lucrări agricole, la un preţ de 2.500 RON pe oră.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite