Cât costă masa de Revelion la restaurant

0
Publicat:
Ultima actualizare:

4.000 de oameni vor petrece noaptea dintre ani în localurile şi popasurile din Botoşani

Rezervările s-au făcut de acum două luni. Majoritatea restaurantelor au toate locurile ocupate.

Toate localurile preferate de botoşăneni pentru organizarea de nunţi sau cumătrii au pregătite pentru seara de Revelion programe speciale. Ca să nu se numere printre cei care petrec în familie sau la prieteni trecerea dintre ani, botoşănenii şi-au făcut rezervare de mai bine de două luni.

„Gradul de ocupare este de sută la sută. De la sfârşitul lunii octombrie am început să facem rezervările", ne-a declarat Viorel Saucă, administratorul restaurantului de la hotelul Europa. Cei care au ales restaurantele din oraş vor avea parte de meniuri speciale, din care nu lipsesc sărmăluţele şi fripturile. Icre rosii, creier fiert cu lămâie, file de somon sau piept de pasăre în sos acrişor cu fructe de pădure sunt doar câteva din surprizele pregătite de bucătarii localurilor din oraş.

În popasurile din afara localităţii, meniul oferit este unul tradiţional. Mâncărurile româneşti, asortate cu vinul şi ţuica casei, sunt principalele atracţii. Nu vor lipsi grătarul sau proţapul, pregătite în curţile localurilor, şi focurile de artificii.

Preţuri pentru toate buzunarele

O noapte de Revelion petrecută la un restaurant în oraş scoate din buzunarele petrecăreţilor, în medie, 250 lei de persoană.

La localurile cu mai puţine pretenţii masa de Anul Nou este asigurată pentru 150 lei, în timp ce la restaurantele de patru stele clienţii trebuie să scoată din buzunar şi 400 lei.

La această sumă se adaugă banii plătiţi pentru băuturi, care nu sunt incluse în meniu, şi pentru dedicaţiile muzicale. „Anul ăsta petrec la restaurant. E ultimul an în care pot, pentru că la anul voi avea un copil. Este scump, dar e o dată în an", ne-a spus Cezar Roman, de 30 de ani, jurist de profesie. El şi soţia au scos din buzunar 600 lei pentru a petrece de Revelion la popasul Cucorăni.

Pentru cei mai mulţi botoşăneni petrecerea dintre ani va fi acasă. „Nu am bani de restaurant. Stau acasă şi aştept copiii să mă ure. Mă uit la televizor şi beau o şampanie cu soţul", ne-a spus Maria Achiţei, confecţioneră.

„Va fi o noapte de excepţie pentru clienţii noştri", spun Marius P., administrator

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite