CSM verifică CV-ul cu greşeli a Corinei Dumitrescu, ministrul desemnat al Educaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce presa a sesizat greşelile, dar şi inadvertenţele din CV-ul ministrului Educaţiei Corina Dumitrescu, Consiliul Superior al Magistraturii a hotărât să efectueze verificări pentru a stabili condiţiile în care documentul a fost postat pe site-ul oficial al instituţiei.

Potrivit unui comunicat al Consiliului Superior al Magistraturii, Curriculum Vitae al Corinei Dumitrescu, membru CSM, a fost postat pe site-ul oficial al instituţiei, deşi conţinea "vădite erori materiale". Acestea au fost aduse în atenţia publicului, dar şi a magistraţilor prin intermediul presei.

Lista neagră a cabinetului Ponta

În consecinţă, CSM "efectuează verificări în vederea stabilirii condiţiilor în care, pe site-ul oficial al Consiliului, a fost postat CV-ul cu vădite erori materiale al doamnei prof. univ. dr. Corina Adriana Dumitrescu, membru al CSM din partea societăţii civile, precum şi a persoanelor care se fac răspunzătoare de neîndeplinirea obligaţiei de a verifica acurateţea documentului anterior postării sale pe site".

"La finalizarea verificărilor, rezultatele vor fi aduse la cunoştinţa opiniei publice", notează comunicatul de presă citat de Mediafax.

"Văditele erori materiale" la care fac referire oficialii CSM vizează atât greşelile de ortografie din Curriculum Vitae, precum şi informaţiile false stipulate la secţiunea studii.

Corina Dumitrescu a declarat în scris că a studiat la prestigioasa universitate americană Stanford. Potrivit informaţiilor solicitate de HotNews oficialilor instituţiei din SUA, ministrul desemnat al Educaţiei nu a fost înscrisă la nicio formă de învăţământ a universităţii. Ba mai mult, chiar în Curriculum Vitae a scris greşit numele acesteie: "Standford", în loc de Stanford.

Această investigaţie nu este singura care o are ca subiect pe Corina Dumitrescu. Preşedintele CSM, Horaţiu Dumbravă, a sesizat Agenţia Naţională de Integritate (ANI) încă de anul trecut privind o posibilă incompatibilitate în calitatea ei ca membru CSM şi rector al Universităţii "Dimitrie Cantemir".

Citeşte mai multe AICI: Corina Dumitrescu acuzată de incompatibilitate şi că a devenit notar fără examen

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite